Νίκος Ανδρουλάκης: Πρωτοβουλίες

Νίκος Ανδρουλάκης: Πρωτοβουλίες

Ρίχνεις μια ματιά στον περίφημο «χάρτη των εκλογών» και τον βλέπεις γαλάζιο. Μετά, ακούς τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη: «Σπάσαμε τη γαλάζια κυριαρχία της ΝΔ στο χάρτη».

Τον ξανακοιτάς. Πάλι γαλάζιος μένει. Απλώς σε μια γωνία του, κάτω δεξιά, υπάρχουν δυο πράσινες κουκίδες: είναι οι πρωτιές του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο με 26% και στο Λασίθι με 29%. Με αποχή 55%.

Αν αυτό είναι το «σπάσιμο», ο Μητσοτάκης ευχαριστεί τον Μεγαλοδύναμο: το κόμμα που είχε αρχηγούς τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Σημίτη και τον Βενιζέλο, έχει τώρα τον Ανδρουλάκη.

Ο οποίος ποτέ δεν έχασε τους καλούς τρόπους απέναντι του. Ακόμη και όταν η ΕΥΠ, δηλαδή ο ίδιος ο Μητσοτάκης, το ξέκοψε ότι δεν θα ενημερώσει την ΑΔΑΕ – για τους λόγους της παρακολούθησής του – του έκανε τα μούτρα κρέας: «Θα με βρουν νομικά απέναντί τους».

Όσο τον έχουν βρει ο Κοντολέων με την εισαγγελέα Βλάχου, που έστησαν για τρεις μήνες «επισύνδεση» με τον ιδιωτικό βίο του. Ή ο Δεμίρης που δεν λέει σε ποιων τα χέρια βρίσκεται το προϊόν της παρακολούθησης του τότε ευρωβουλευτή.

Έγινε ό,τι έγινε στις εκλογές, αλλά δεν θα ξαναγίνει: ο Ανδρουλάκης «θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να οδηγήσει την πολιτική σκηνή έξω από τα αδιέξοδα».

Υπάρχει βέβαια η υπόνοια ότι στη δημιουργία των αδιέξοδων, έχει συμβάλει επαρκώς, αλλά ας μην το πουν. Καλυτέρα να τον ρωτήσουν πώς «οδηγείται» η συγκεκριμένη σκηνή «έξω». Τη στήνεις παραπέρα;

Ο πανευτυχής, επειδή έμεινε τρίτος, αρχηγός, «προσωπικά δεν συμβιβάζεται με την ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξή της αποχής». Αν το άκουσε η αποχή θα κατατρόμαξε και ίσως του ζητήσει «συμβιβασμό».

Είναι όμως φανερό ότι ο εν λόγω ασυμβίβαστος ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών που δεν κατάλαβαν ότι σ’ αυτές τις εκλογές ο πολίτης αντιμετώπιζε κυρίως το εξής θέμα: «Δεν έχω ποιον ψηφίσω».

Τώρα ο Ανδρουλάκης του λέει: «Είναι δικό μας χρέος να δώσουμε τη μάχη και να πάρουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες με τις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας».

Αν εννοεί ότι θα πιάσει κουβέντα με το κόμμα που στεγάζει τον Φίλη, τον Σκουρλέτη και τον Τζανακόπουλο, ας ρωτήσει τον Τσίπρα τι συμβαίνει, όταν τους έχεις συνομιλητές.

Όσο για την «τη δική μας εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας» που θα παρουσιάσει, μάλλον άργησε. Αυτά τα πράγματα τα κάνουν πριν τις εκλογές…

Αν βολεύεται μετεκλογικά, ας προσέξει μην την «καταθέσει» την ίδια μέρα με τον Κασσελάκη και μπερδευτεί ο κόσμος.

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την επί θύραις διακυβέρνηση ενός κόμματος που πήρε 13% και 20% λιγότερες ψήφους από το 2023 και έχει αρχηγό με τα εξής πολιτικά χαρακτηριστικά: προϊόν του κομματικού σωλήνα, σχεδόν δυο θητείες άγνωστος μεταξύ αγνώστων στο Στρασβούργο και η ρητορική του «από φωνή, κορμάρα».

Ενώ ο Γερουλάνος και άλλοι – λέγε με Δούκα – του κουνάνε το μαντήλι, ο Ανδρουλάκης επιμένει ότι του πήγαν καλά οι εκλογές. Προφανώς γιατί δεν κατανόησε, γιατί δεν του πήγαν.

Πολλοί λένε «δεν είναι ηγετικός», άλλοι «δεν είναι πρωθυπουργήσιμος» – κάποιοι και χειροτέρα.

Ο πατέρας Μητσοτάκης κουβαλούσε πολλά κουσούρια, αλλά, μια πείρα την είχε, όταν έλεγε για τον νεότερο Γ. Παπανδρέου: «Δεν κάνει το παιδί…»

Στο ΠΑΣΟΚ τον αγνόησαν και διαλύθηκαν. Αφού πρώτα διέλυσαν τη χώρα: για 15% δημοσιονομικό έλλειμα μια χρονιάς, την πήγαν σε διεθνή οικονομικό έλεγχο – με 250 δισ. ευρώ καταθέσεις στις τράπεζες .

Να τις πάρει τις πρωτοβουλίες του ο πρόεδρος τους ΠΑΣΟΚ. Αλλά ας έχει υπόψη του ότι, το ίδιο σχεδιάζουν και άλλοι στο κόμμα του.

Πηγή: ieidiseis.gr 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter