Παρέμβαση Κοτζιά για Τάγμα Αζόφ στη Βουλή: Η κυβέρνηση υπονόμευσε τον αγώνα του ουκρανικού λαού, δίνοντας βήμα σε ναζιστή

Παρέμβαση Κοτζιά για Τάγμα Αζόφ στη Βουλή: Η κυβέρνηση υπονόμευσε τον αγώνα του ουκρανικού λαού, δίνοντας βήμα σε ναζιστή

Με μια σαφή δήλωση-ανάρτηση στο Twitter o πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς, παίρνει θέση σχετικά με τον σάλο γύρω που ξέσπασε γύρω από τον στρατιώτη του ναζιστικού τάγματος Αζόφ, του οποίου το μήνυμα προβλήθηκε στο πλαίσιο της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη Βουλή των Ελλήνων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κοτζιάς επιρρίπτει ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα Υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας και Ουκρανίας για την παρουσία του ναζιστή μαχητή στην εκδήλωση και κάνει λόγο για «υπονόμευση του αγώνα του ουκρανικού λαού». Επίσης, καλεί την κυβέρνηση σε δημοσίευση της αναλυτικής έκθεσης προετοιμασίας για την εκδήλωση.

«Κυβέρνηση θεωρεί εξωτερική πολιτική επικοινωνιακό παιχνίδι. Ανεύθυνα κι επιπόλαια υπονόμευσε αγώνα Ουκρανικού λαού, έδωσε βήμα βουλής σε ναζιστή. Βαριές οι ευθύνες των 2 Υπουργείων Εξωτερικών. Να δημοσιεύσει κυβέρνηση αναλυτική έκθεση προετοιμασίας και των επαφών για την εκδήλωση», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νίκος Κοτζιάς.

Η ανάρτηση του Νίκου Κοτζιά:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter