Νίκος Μπελαβίλας: Ο μύθος ότι η απλή αναλογική είναι καταστροφή έχει καταρριφθεί στην πράξη

Νίκος Μπελαβίλας: Ο μύθος ότι η απλή αναλογική είναι καταστροφή έχει καταρριφθεί στην πράξη

Στο brain drain αναφέρθηκε ο Νίκος Μπελαβίλας, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Α’ Περιφέρεια Πειραιά, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά «Κανάλι Ένα» και στην εκπομπή «Από σαράντα κύματα» της δημοσιογράφου Χρύσας Σαραντοπούλου.

«Έχουμε φοιτητές διαμάντια και περιζήτητους στον διεθνή χώρο, υποτρόφους στα μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου, καθηγητές πολλοί από αυτούς, παιδιά που πήραν πτυχία από τα χέρια μας. Και με μεγάλο πρόβλημα στη χώρα μας να βρουν δουλειά, αυτό είναι τραγικό» σημείωσε.

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα στον Πειραιά καλωσόρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ λέγοντας πως «είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Συζητιόταν περίπου ένα μήνα το ενδεχόμενο, το γνωρίζαμε. Χαίρομαι που πήρε την απόφαση. Αναβαθμίζει την παρουσία μας και τη μάχη στον Πειραιά. Με μεγάλες πιθανότητες ο νέος πρωθυπουργός θα εκλέγεται εδώ. Και θα εξασφαλίσουμε να είναι παρών στον Πειραιά».

«Σε έναν Πειραιά που αλλάζει πρόσωπο, ο οποίος μεταβάλλεται ραγδαία και λόγω των έργων, στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμβάλλει και μέσω της προηγούμενης περιφερειακής αρχής της Ρένας Δούρου με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, έχει σημασία η Αριστερά να είναι παρούσα και να παρεμβαίνει στις αστοχίες βελτιώνοντας τις ζωές των πολλών. Η θετική εξέλιξη της πόλης αποκλείει πολλές φορές γειτονιές ολόκληρες, κομμάτια του πληθυσμού. Αυτό πρέπει να αλλάξει» τόνισε ο Νίκος Μπελαβίλας.

«Το κυκλοφοριακό πια αποτελεί θηλιά για την πόλη του Πειραιά και πρέπει να λυθεί με επέκταση των μέσων σταθερής τροχιάς σε όλες τις γειτονιές, τα Καμίνια, την Πειραϊκή. στις δυτικές μας συνοικίες και με ελεγχόμενη στάθμευση. Το δεύτερο ζήτημα είναι η επείγουσα αναβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων για τα οποία είμαστε υπερήφανοι. Και το τρίτο είναι η σχολική στέγη που έχει φτάσει στα όρια της ώστε να προβλέψουμε που θα μάθουν γράμματα οι επόμενες γενιές» απάντησε ερωτώμενος για τις προτεραιότητες που εκείνος θέτει.

Περιέγραψε την προσωπική του εμπειρία όταν κλήθηκε να συνοδέψει ασθενή στο Τζάνειο κάνοντας λόγο για εικόνα βομβαρδισμένης Σαϊγκόν στα επείγοντα. «Χρωστάμε όλοι στους γιατρούς που μόνοι τους κράτησαν όρθιο το ΕΣΥ» τόνισε. «Είμαστε δίπλα τους. Τις μέρες της πανδημίας οι καθηγητές του Πολυτεχνείου πήραμε τις ασφαλείς μάσκες και τις στολές για τη ρύπανση από το Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου και τις φέραμε στο Τζάνειο που είχε έλλειψη. Πρέπει να φτιάξουμε ένα σχέδιο μακράς πνοής ώστε τα νοσοκομεία μας να γίνουν πραγματικά μητροπολιτικοί πόλοι δημόσιας υγείας. Ο νότος του Λεκανοπεδίου και ο Πειραιάς υποφέρουν. Υπάρχει υπερσυγκέντρωση στον άξονα της Κηφισίας. Η πανδημία μας έμαθε πολλά» εξήγησε.

Ο Νίκος Μπελαβίλας εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: «Το δημοκρατικό τόξο, με εξαίρεση τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη με την οποία δεν μπορούμε να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι μετά τα όσα έπραξε, από το ΚΙΝΑΛ μέχρι το ΜέΡΑ25, συμπεριλαμβάνω και το ΚΚΕ, είναι δυνάμεις που οφείλουν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για να χαράξουμε το δημοκρατικό μέλλον της χώρας. Σε όλη την Ευρώπη αυτό συμβαίνει. Και συνέβη στην Ελλάδα και τα προηγούμενα χρόνια όταν ο κ. Σαμαράς συνεργάστηκε με τον κ. Βενιζέλο. Δεν είναι πρωτοφανές. Ο μύθος ότι η απλή αναλογική είναι καταστροφή έχει καταρριφθεί στην πράξη».  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter