Νίκος Παππάς: «Η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα ζει από… θαύμα επί Μητσοτάκη – Χατζηδάκη»

Νίκος Παππάς: «Η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα ζει από… θαύμα επί Μητσοτάκη – Χατζηδάκη»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα ζει το “θαύμα” των Μητσοτάκη – Χατζηδάκη. Ή, μάλλον, ζει από… θαύμα επί Μητσοτάκη – Χατζηδάκη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Ο βουλευτής παραθέτει την απάντηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών μετά από σχετική ερώτηση:

«Μόνο 7 (!) πολύ μικρές επιχειρήσεις (με έως 9 εργαζόμενους) έχουν ενισχυθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για το 2,4% όσων έχουν ενισχυθεί.

Μόνο 140 πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (με έως 250 εργαζόμενους) έχουν στηριχθεί από το ΤΑΑ. Αποτελούν το 0,02% της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, που στη συντριπτική της πλειονότητα παραμένει αποκλεισμένη.

Από τα 17,7 δισ. ευρώ έχουν συμβασιοποιηθεί 4,9 δισ. (27%). Το 15,7% αποδόθηκε στις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (οι τρεις κατηγορίες αποτελούν το 99,9% της επιχειρηματικότητας), το δε 84% στις μεγάλες (0,01% του συνόλου)».

«Το μόνο “θαύμα” που συντελείται είναι η επιβεβαίωση του κυβερνητικού σχεδίου εκκαθάρισης και η αποκάλυψη του μεγέθους της εξαπάτησης Οι κύριοι Μητσοτάκης και Χατζηδάκης είναι απολύτως υπεύθυνοι και για τα δύο» δηλώνει ο Νίκος Παππάς και συμπληρώνει:

«Κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού με επιχείρημα ότι οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν συμμετείχαν, απορρίπτεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι επιχειρήσεις αυτές κατέθεσαν το 62% των προτάσεων ενίσχυσης (450 από τα 724 επενδυτικά σχέδια), με συνολικό ύψος προϋπολογισμού τα 5,4 δις (47% του συνόλου)».

Διαβάστε επίσης:

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Σ. Σέρμπος εναντίον του Σαμαρά: Οσοι μιλάνε για «επαγγελματίες κατευναστές» είναι πατριώτες του καναπέ

Κασσελάκης από Κομοτηνή: Επιθυμούμε μία σύγχρονη Ελλάδα, η οποία θα σέβεται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Κράτος Δικαίου (Video)

Αιχμηρός ο Γιάννης Βαληνάκης προς την ελληνική εξωτερική πολιτική και την τουρκική διπλωματία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter