Για κοινή χρήση αυτοκινήτων στην Κίνα.

Nissan Renault Mitsubishi: Συνεργασία με την DiDi Chuxing

H Nissan και οι εταίροι της Renault & Mitsubishi, υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας με την DiDi Chuxing για υπηρεσίες κοινής χρήσης αυτοκινήτων στην Κίνα.

Η Renault-Nissan-Mitsubishi, η κορυφαία συμμαχία αυτοκινήτων παγκοσμίως, ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη DiDi Chuxing (“DiDi”), την κορυφαία κινεζική πλατφόρμα συγκοινωνιών, για να διερευνήσει τη μελλοντική επιχειρηματική συνεργασία σε ένα νέο πρόγραμμα κοινής χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων, στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Το μνημόνιο συναντίληψης που υπεγράφη με την DiDi υπογραμμίζει τη δέσμευση για νέες υπηρεσίες κινητικότητας στη Συμμαχία, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης ρομποτικών δρομολόγιων, ως μέρος του στρατηγικού μεσοπρόθεσμου σχεδίου Alliance 2022, που τέθηκε σε εφαρμογή πέρυσι, από την Συμμαχία των Renault-Nissan-Mitsubishi.

Ο Ότζι Ρέτζικ, ανώτερος αντιπρόεδρος Συνδεδεμένων Οχημάτων και Υπηρεσιών Κινητικότητας της Renault-Nissan-Mitsubishi, δήλωσε: "Οι δυνητικές επιχειρηματικές και τεχνολογικές ευκαιρίες που θα διερευνήσουμε με την DiDi είναι αρκετά ελπιδοφόρες. Η συνεργασία αυτή συμβαδίζει με την επέκταση της Συμμαχίας στην ηλεκτροκίνηση, την αυτονομία, τη συνδεσιμότητα και τις νέες υπηρεσίες κινητικότητας”.

Ο Τσεν Τινγκ , Γενικός Διευθυντής της Express Mobility Group της DiDi Chuxing, δήλωσε: “Οι στρατηγικές εταιρικές σχέσεις με κορυφαίους παίκτες του κλάδου όπως η Renault-Nissan-Mitsubishi θα μας επιτρέψουν να συγκεντρώσουμε τα πλεονεκτήματα και τους πόρους μας, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις διαφοροποιημένες απαιτήσεις κινητικότητας και να δημιουργήσουμε ένα ανοικτό, κοινόχρηστο οικοσύστημα μεταφορών, καθώς καινοτομούμε με οχήματα για ένα μέλλον με κοινή χρήση, βασισμένο στην τεχνολογίας της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και της νέας ενέργειας."

Ως η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο στις πωλήσεις οχημάτων, η Συμμαχία επιταχύνει τις πρωτοβουλίες σύγκλισης και συνέργειας σε μια σειρά νέων τεχνολογιών της αυτοκίνησης. Μέχρι το τέλος του στρατηγικού της σχεδίου, η Συμμαχία θα λανσάρει 12 αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα παγκοσμίως, χρησιμοποιώντας κοινές πλατφόρμες και εξαρτήματα EV και προσφέροντας ταυτόχρονα στην παγκόσμια αγορά 40 οχήματα με αυτόνομη τεχνολογία κίνησης και ανάπτυξη υπηρεσιών ρομποτικής δρομολόγησης.

Σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο Alliance 2022, η Renault-Nissan-Mitsubishi προβλέπει ότι τα συνδυασμένα έσοδα των εταιρειών μελών της θα ανέλθουν σε 240 δισεκατομμύρια δολάρια και οι ετήσιες πωλήσεις οχημάτων θα ξεπεράσουν τα 14 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2022, έναντι 10,6 εκατομμυρίων το 2017.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.