Νίσυρος: Νέα στοιχεία για το δράμα του 10χρονου – Στο πλευρό του πατέρα που απειλείται με απέλαση οι κάτοικοι (Video)

Νίσυρος: Νέα στοιχεία για το δράμα του 10χρονου – Στο πλευρό του πατέρα που απειλείται με απέλαση οι κάτοικοι (Video)
Φωτογραφία: vimatisko.gr

Συγκλονίζει η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου στη Νίσυρο, ενώ την ίδια στιγμή επικρατεί αναστάτωση στο νησί με τους κατοίκους να έχουν βγει στους δρόμους, προκειμένου να υπερασπιστούν τον πατέρα του 10χρονου αγοριού, που κατήγγειλε ασέλγεια σε βάρος του παιδιού του από δημόσιο υπάλληλο, αλλά συνελήφθη, καθώς δεν είχε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νησί των περίπου 800 κατοίκων επικρατεί αναβρασμός, αφού από την Τρίτη το βράδυ που έλαβε χώρα το περιστατικό, κάτοικοι και φορείς στέκονται δίπλα στον πατέρα, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου και κατήγγειλε γενετήσιες πράξεις εις βάρος του παιδιού του από τον 50χρονο φύλακα του μουσείου.

Την ίδια στιγμή έρχονται στο φως και άλλες καταγγελίες σε βάρος του 50χρονου φύλακα του μουσείου του Νισύρου, που σύμφωνα με τον πατέρα του αγοριού ασέλγησε στο παιδί ενώ φέρεται να του έδειξε και πορνογραφικό υλικό.

«Tα πράγματα είναι πολύ χειρότερα»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Mega ο διευθυντής του γυμνασίου – λυκείου του νησιού, Γιάννης Κουλάκης «τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα». «Σήμερα, αισθανόμαστε ότι είναι μια φωτεινή ημέρα από την άποψη ότι αυτά βγήκαν πια στο προσκήνιο. Ο φύλακας δεν είναι από τη Νίσυρο, έχει διοριστεί τα τελευταία χρόνια. Μόνος του είναι στο νησί, η οικογένειά του είναι στην Αθήνα» εξήγησε.

Όπως είπε, με αφορμή την καταγγελία, ξεκίνησε μια διαδικασία στο νησί και σήμερα αναμένεται να φτάσει στη Νίσυρο κλιμάκιο με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. «Χθες κάναμε μια πολύ σοβαρή κουβέντα με τα παιδιά για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις. Πολλά παιδιά πλέον ανοιχτήκανε και μίλησαν» είπε.

«Τα πράγματα δυστυχώς, από αυτά που βγαίνουν και θα βγούνε και στην πορεία, είναι πολύ χειρότερα», συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για «σίγουρα πάνω από έξι» τα παιδιά, με τα οποία συναναστρεφόταν ο 50χρονος αρχαιοφύλακας.

«Το μεγαλύτερο όπλο που έχουν όλοι αυτοί οι αδίστακτοι γύρω μας είναι η ντροπή μας. Αυτή η ντροπή που μπορεί να νιώθουμε ενώ είμαστε θύματα, τους κάνει το θράσος ακόμα μεγαλύτερο» υπογράμμισε ο κ. Κουλάκης μην θέλοντας να επεκταθεί περισσότερο για τις καταγγελίες προκειμένου να είναι συνεπής στην εμπιστοσύνη των παιδιών.

Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο απέλασης του καταγγέλλοντα πατέρα και τη διαμαρτυρία των κατοίκων του νησιού, ο κ. Κουλάκης έκανε λόγο για ένα ακόμη πιο τραγικό γεγονός. «Δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό το οποίο συμβαίνει στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό, που παρελαύνει η διαφθορά και μετά η συγκάλυψη» είπε, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο, που αν και δεν είχε χαρτιά πήρε το θάρρος με πλήρη αξιοπρέπεια «να πάει και να πολεμήσει το τέρας». «Ευτυχώς αυτό που έγινε μετά έξω από το ΑΤ πραγματικά ήταν εντελώς συγκινητικό, όλος ο κόσμος να συμπαρασταθεί σ’ αυτόν τον άνθρωπο και να βοηθήσει σ’ αυτή την οδύσσεια που πήγε να γίνει να τον διώξουν από το νησί» πρόσθεσε.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση με τα χαρτιά του πατέρα. «Για εμάς είναι σημαντικό ο άνθρωπος να μείνει, και για τον ίδιο και για την οικογένειά του και τα παιδιά του που έκλαιγαν προχθές και είναι εντελώς δραματικό. Και να πάρει θάρρος να συνεχίσει τις καταγγελίες» τόνισε.

 

Αφέθηκε ελεύθερος ο δημόσιος υπάλληλος

Όπως λένε κάτοικοι του νησιού, ο δημόσιος υπάλληλος είχε καλή σχέση με τα παιδιά. Η καταγγελία έγινε την περασμένη Παρασκευή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο πατέρας δέχτηκε απειλές και έκανε πίσω, χωρίς να καταθέσει μήνυση.

Ωστόσο, με τη στήριξη του «Χαμόγελου του Παιδιού» επανήλθε, κατέθεσε μήνυση, η οποία οδήγησε στη σύλληψη του 50χρονου στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Εν συνεχεία, ο υπάλληλος αφέθηκε ελεύθερος και εγκατέλειψε το νησί, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως βρίσκεται στη Ρόδο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία, ο 50χρονος έδειχνε πορνογραφικό υλικό σε παιδιά.

Δείτε επίσης:

Οργή στη Νίσυρο: Απειλείται με απέλαση γονέας που κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του

Τέμπη: Μισοθαμμένη παλέτα εντοπίστηκε στο ιδιόκτητο οικόπεδο – «Αγωνιώ μήπως βρεθεί βιολογικό υλικό» λέει συγγενής στο documentonews.gr

«Λογοκρισία» και στον Γεραπετρίτη; ΑΠΕ-κόπη σημείο της ομιλίας του (Video)

Καιρός: Τι είναι ο «πολικός αεροχείμαρρος» που θα φέρει βροχές και… χιόνια – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (Video)

Ιεράπετρα: Πώς ο θάνατος του 65χρονου Γερμανού «μετατράπηκε» σε ανθρωποκτονία – Στον ανακριτή ο 45χρονος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter