«No politica» κατά το δοκούν

«No politica» κατά το δοκούν

Με αφορμή τα τελευταία περιστατικά πολιτικών αντιπαραθέσεων στο Euro 2020 όπου η UEFA έχει σηκώσει και πάλι το λάβαρο του «no politica», η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δείχνει ότι ενεργεί κατά το δοκούν.

Αλλους τιμωρεί κι άλλους χαϊδεύει. Σε άλλους επιβάλλει κυρώσεις και σε άλλους σφυρίζει γενικόλογα, αρνούμενη να παραδεχτεί ότι αθλητισμός και ειδικότερα ποδόσφαιρο και πολιτική βαδίζουν χέρι χέρι. Οι περιπτώσεις που η UEFA χρησιμοποίησε δύο μέτρα και σταθμά είναι πάρα πολλές. Μόνο στο φετινό Euro είχαμε την κόντρα Ρωσίας – Ουκρανίας με φόντο την Κριμαία, την αντιπαράθεση Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας με φόντο την ονομασία της γειτονικής χώρας, τα ρατσιστικά πανό και συνθήματα Ούγγρων οπαδών στο παιχνίδι της εθνικής τους με την Πορτογαλία, αλλά και την απαγόρευση εκδηλώσεων υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στη Γερμανία. Ποια η αντίδραση της UEFA; Τίποτε! Στην πρόκληση των Ουκρανών δεν απάντησε καν.

Στις προκλήσεις των γειτόνων που επιμένουν να αποκαλούν τη χώρα τους «Μακεδονία» χωρίς τον γεωγραφικό προσδιορισμό της ούτε λίγο ούτε πολύ έβαλε χέρι στην ελληνική πλευρά απαντώντας ότι «δεν θα γίνει το ποδόσφαιρο πλατφόρμα πολιτικών αντιπαραθέσεων».

Ούτε λόγος να δώσει λύση. Τέλος απαγόρευσε στη Γερμανία να προχωρήσει σε εκδηλώσεις υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας μετατρέποντας η ίδια ένα κοινωνικό μήνυμα σε πολιτικό. Παλαιότερα διεθνείς Τούρκοι ποδοσφαιριστές χαιρετούσαν στρατιωτικά σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμπατριώτες τους στρατιώτες που είχαν εισβάλει στη Συρία και βομβάρδιζαν Κούρδους στρατιώτες και αμάχους.

Παρά τη γενική κατακραυγή, η UEFA σφύριξε γενικόλογα αποδεικνύοντας πάλι ότι παράγει περισσότερη υποκρισία από όση μπορεί να καταναλώσει…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter