Νόμιμη η BMW 320d

Νόμιμη η BMW 320d

Απόλυτα νόμιμη όσο αφορά τις εκπομπές ρύπων είναι η BMW 320d σύμφωνα με τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Μηχανοκίνητων Μεταφορών (German Federal Motor Transport Authority).

Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Μηχανοκίνητων Μεταφορών (Kraftfahrt-Bundesamt – ΚΒΑ) ανακοίνωσε χθες 15 Φεβρουαρίου το πόρισμα δοκιμών που διεξήχθησαν με την BMW 320d, σύμφωνα με το οποίο επιβεβαιώνεται η πλήρης συμμόρφωση του αυτοκινήτου με το νόμο.

Οι συγκεκριμένες δοκιμές πραγματοποιήθηκαν μετά από κριτική που δέχτηκε το Δεκέμβριο του 2017 το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, όσον αφορά στις εκπομπές ρύπων, από το περιβαλλοντικό λόμπι «Deutsche Umwelthilfe» (Environmental Action Germany – Περιβαλλοντική Δράση Γερμανίας).

Ο Κλάους Φρέχλιχ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG και υπεύθυνος Ανάπτυξης, εξηγεί σχετικά: «Πραγματικά, τα οχήματα του BMW Group δεν παραποιούνται και συμμορφώνονται με όλες τις αντίστοιχες νομικές διατάξεις. Οι diesel κινητήρες μας είναι καθαροί. Τόσο το κοινό όσο και οι νομοθέτες μπορούν να βασίζονται σ’ αυτό – ιδιαίτερα δε οι πελάτες και οι εργαζόμενοί μας».

Τα πορίσματα των τελευταίων δοκιμών της KBA επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά αυτό που έχει επανειλημμένως αποδειχτεί σε ελέγχους που έχουν διεξαχθεί από επίσημες Αρχές σε όλο τον κόσμο: το BMW Group δεν εμπλέκεται σε παράνομες δράσεις ούτε σε τεχνολογικές λύσεις οποιουδήποτε είδους που μπορούν να επηρεάσουν τις δοκιμές ελέγχου εκπομπών ρύπων.

Αυτό φυσικά ισχύει και στην περίπτωση της BMW 320d που πρόσφατα δέχτηκε κριτική, όπως αποδείχτηκε από τα αποτελέσματα εκτεταμένων δοκιμών στο εργαστήριο και στο δρόμο. Όσον αφορά στα οχήματα του BMW Group, ο οργανισμός TÜV Süd είχε δώσει τη δική του επιβεβαίωση από το 2015: «οι τιμές NOx (…) για όλα τα οχήματα που ελέγχθηκαν είναι τεχνικά τεκμηριωμένες και μέσα στα όρια των αναμενόμενων ανοχών, ενώ σύμφωνα πάντα με τη γνωμάτευση του TÜV SÜD, επιδεικνύουν πολύ υψηλή απόδοση όσον αφορά στις εκπομπές ρύπων».

Ειδικότερα, αυτό σημαίνει ότι η αποτελεσματικότητα των συστημάτων ελέγχου εκπομπών που απαιτούνται στη διαχείριση των καυσαερίων είναι σε απόλυτη συνάρτηση με τον τρόπο οδήγησης του μέσου πελάτη. Δεν υφίσταται παρέμβαση («παραποίηση») κανενός είδους η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τις εκπομπές ρύπων του οχήματος.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών της KBA υποστηρίζουν μάλιστα ότι τα επίπεδα εκπομπών που αποτέλεσαν αντικείμενο κριτικής από την πλευρά του “Deutsche Umwelthilfe” προέκυψαν από βεβιασμένες συνθήκες οδήγησης και εσφαλμένη εκτέλεση των δοκιμών και κατά συνέπεια δεν είναι αντιπροσωπευτικά. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter