Νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση της Εθνοφυλακής σε… Αττική-Θεσσαλονίκη προανήγγειλε ο ΥΠΕΘΑ

Νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση της Εθνοφυλακής σε… Αττική-Θεσσαλονίκη προανήγγειλε ο ΥΠΕΘΑ

Την κατάθεση σχεδίου νόμου που θα αφορά την Εθνοφυλακή και τους εφέδρους προανήγγειλε στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, χωρίς να διαψεύδει τα ρεπορτάζ συγκρότησης μονάδων Εθνοφυλακής σε… Αττική και Θεσσαλονίκη.

Παρά το σάλο που είχαν προκαλέσει τέλη Αυγούστου δημοσιεύματα από Μέσα στρατιωτικού ενδιαφέροντος αναφορικά με τον αναβαθμισμένο ρόλο και λειτουργία της Εθνοφυλακής, ο Ν. Παναγιωτόπουλος αρκέστηκε να προαναγγείλει απλώς την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Κατά τα ρεπορτάζ που δεν διαψεύστηκαν από τον ΥΠΕΘΑ, θα συγκροτηθούν τυπικής σύνθεσης και οργάνωσης Τάγματα Εθνοφυλακής αρχικά σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, όπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός, τα μέλη των Ταγμάτων θα λαμβάνουν την ανάλογη εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι τα «Τάγματα Εθνοφυλακής Αμύνης» πρωτοσυστάθηκαν το 1948 -εν μέσω εμφυλίου- με απόφαση του ΓΕΣ.

Εκσυγχρονισμός νομοθετικού πλαισίου για συμβάσεις και προμήθειες

Κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή, ο Ν. Παναγιωτόπουλος προανήγγειλε, επίσης, τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου που θα απλοποιεί τις διαδικασίες για συμβάσεις και προμήθειες στρατιωτικού υλικού ήσσονος σημασίας και κόστους. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι σκοπός του νομοθετικού εκσυγχρονισμού θα είναι η αντιμετώπιση δυσκαμψιών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορούν να υπάρχουν οι ίδιες δικλείδες ασφαλείας σε ένα διαγωνισμός για φρεγάτες με έναν που θα αφορά κάποιο φθηνό ανταλλακτικό για αεροπλάνα ή… αντίσκηνα.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter