Νοσοκομείο Σύρου: Χωρίς ελικόπτερο του ΕΚΑΒ εδώ και 1,5 μήνα- Δεν είμαστε πολίτες β’ κατηγορίας

Νοσοκομείο Σύρου: Χωρίς ελικόπτερο του ΕΚΑΒ εδώ και 1,5 μήνα- Δεν είμαστε πολίτες β’ κατηγορίας

Κατάρρευσης συνέχεια για το Εθνικό Σύστημα Υγείας με μια ακόμη καταγγελία Συλλόγου Εργαζομένων, αυτή τη φορά από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Η Σύρος που αποτελεί τον κόμβο υποδοχής όλων των έκτακτων περιστατικών των Κυκλάδων εδώ και 1,5 μήνα δεν έχει ελικόπτερο του ΕΚΑΒ. Η καταγγελία των εργαζομένων αναδεικνύει την πλήρη εγκατάλειψή τους και τις τιτάνιες προσπάθειες τους να περιθάλψουν τον ντόπιο πληθυσμό που ζει τον χειμώνα στον τόπο του.

Καμία επίσημη ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δεν υπάρχει, ενώ οι γιατροί αναφέρουν πως αν χρειαστεί να γίνει η μεταγωγή ασθενούς την επόμενη μέρα επιστρέφουν με το πλοίο της γραμμής, με τις απώλειες που συνεπάγονται σε εφημερίες του Νοσοκομείου και με έξοδα δικά τους (τα οποία χρήματα λαμβάνουν με καθυστέρηση ενός ή δυο μηνών).

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου:

«Εδώ και 1,5 μήνα περίπου η πρωτεύουσα του νομού Κυκλάδων, στην οποία βρίσκεται το μοναδικό δευτεροβάθμιο νοσοκομείο, έχει «χάσει» το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ από την πτητική βάση.

Καμία επίσημη πληροφόρηση μέχρι σήμερα δεν έχουμε για την αδικαιολόγητη απουσία του ελικοπτέρου με ότι αυτό συνεπάγεται (καθυστέρηση μεταφοράς των ασθενών, από τα νησιά προς τη Σύρο και από την Σύρο προς την Αθήνα).

Επιπροσθέτως ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο προκύπτει από την απουσία του ελικοπτέρου από την πτητική βάση της Σύρου είναι ότι το προσωπικό που επανδρώνει το ελικόπτερο (γιατροί του νοσοκομείου μας και διασώστες) όταν μεταφέρουν ασθενή στην Αθήνα, παραμένουν εκεί και επιστρέφουν την επόμενη ημέρα με το πλοίο της γραμμής.

Παρακαλούμε πολύ, όλους τους αποδέκτες της συγκεκριμένης καταγγελίας να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε το ελικόπτερο να γυρίσει άμεσα στην βάση του, διαφορετικά γυρίζουμε χρόνια πίσω με ότι αυτό συνεπάγεται (πολύωρες αναμονές για την μεταφορά ασθενών, είτε προς την Σύρο, είτε προς τα νοσοκομεία του κέντρου).

ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ!!!»

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος

Αικατερίνη Καλογεράκη

Η Γεν. Γραμματέας

Άννα Καμπάνη

Διαβάστε σχετικά: Εκ των υστέρων καρατομήσεις Χρυσοχοΐδη στο υπό κατάρρευση ΕΣΥ – Έπαυσε τη διοίκηση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter