Εκ των υστέρων καρατομήσεις Χρυσοχοΐδη στο υπό κατάρρευση ΕΣΥ – Έπαυσε τη διοίκηση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Εκ των υστέρων καρατομήσεις Χρυσοχοΐδη στο υπό κατάρρευση ΕΣΥ – Έπαυσε τη διοίκηση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Σε ακόμη μια εκ των υστέρων καρατόμηση προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αυτή τη φορά της διοίκησης του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, την ώρα που εδώ και μήνες οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό εκπέμπουν SOS.

Ειδικότερα, αφού το Βενιζέλειο Νοσοκομείο βρισκόταν καιρό σε τραγική κατάσταση, με τρομακτική έλλειψη προσωπικού που οδήγησε τόσο στη διακοπή των προγραμματισμένων χειρουργείων, όσο και στη λειτουργία των τακτικών και απογευματινών ιατρείων, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποφάσισε να παύσει από τα καθήκοντά τους τον διοικητή και την αναπληρώτρια διοικήτρια.

Διαβάστε επίσης: Κατόπιν εορτής και μετά τον σάλο για τις εικόνες ντροπής ο Χρυσοχοΐδης παύει τη Διοίκηση στο Αγία Όλγα (Video)

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη καρατόμηση διοίκησης Νοσοκομείου, καθώς μόλις πριν δύο εβδομάδες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τον σάλο για τις εικόνες ντροπής στο Αγία Όλγα, έπαυσε τη διοίκηση.

Διαβάστε επίσης: Ηράκλειο: Αφησαν χωρίς τακτικά και απογευματινά ιατρεία το Βενιζέλειο Νοσοκομείο (Video)

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο είναι το γεγονός ότι γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου περιέγραφαν τις πρωτοφανείς καταστάσεις που σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Το ιστορικό νοσοκομείο του Ηρακλείου, από τα ιστορικότερα όλης της χώρας μάλιστα, έχει ήδη καταρρεύσει έλεγαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, στο Cretalive.gr

Διαβάστε επίσης: Ηράκλειο: Κενά και ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό απειλούν τη λειτουργία του Βενιζέλειου Νοσοκομείου

Ο πρόεδρος των Εργαζομένων στο Βενιζέλειο, Μανώλης Μενεγάκης περιέγραφε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στο νοσοκομείο, αναδεικνύοντας σε μείζον ζήτημα τη σοβαρή έλλειψη γιατρών σε διάφορες κλινικές του νοσοκομείου, αλλά και έλλειψη νοσηλευτικού, διοικητικού και επικουρικού προσωπικού.

Το μέλος του Σωματείου των Εργαζομένων στο Βενιζέλειο, Δημήτρης Φλυτζανής, μιλώντας στο Cretalive, σημείωσε πως η απόφαση για παύση και των τακτικών και απογευματινών εργασίων οφείλεται στην έλλειψη ιατρικού (και όχι μόνο) προσωπικού.

Ο χειρουργός, μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Γιατρών του Βενιζέλειου, Γιώργος Κωστάκης σημειώνει χαρακτηριστικά πως το «σημείο – μηδέν» έχει έρθει για το Βενιζέλειο. Ο κ. Κωστάκης υπογραμμίζει ότι και οι ειδικευόμενοι γιατροί παραιτούνται ομαδικά αναζητώντας καλύτερη εκπαίδευση, καθώς «το Βενιζέλειο αυτή τη στιγμή αδυνατεί να τους εκπαιδεύσει».

Διαβάστε επίσης: Ηράκλειο: Εκπέμπουν SOS οι γιατροί στο «Βενιζέλειο» – «Η χειρότερη κατάσταση της τελευταίας εικοσαετίας»

Κρήτη: Σήμα κινδύνου από τους γιατρούς στο «Βενιζέλειο» – «Καμπανάκι» για τις κλίνες ΜΕΘ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter