Κατόπιν εορτής και μετά τον σάλο για τις εικόνες ντροπής ο Χρυσοχοΐδης παύει τη Διοίκηση στο Αγία Όλγα (Video)

Κατόπιν εορτής και μετά τον σάλο για τις εικόνες ντροπής ο Χρυσοχοΐδης παύει τη Διοίκηση στο Αγία Όλγα (Video)

Μετά τον σάλο και τις καταγγελίες για τραγικές συνθήκες νοσηλείας στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγία Όλγα, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παύει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Χαρακτηριστική ήταν και η καταγγελία της προέδρου των εργαζομένων, Δώρα Κούνιν, στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης, η οποία ανέφερε ότι από τη στιγμή, που άρχισε να στεγάζει τροφίμους το 1999, δεν πραγματοποιήθηκε κανένα έργο συντήρησης του κτιρίου. «Αυτή τη στιγμή το κτίριο είναι επισφαλές και για ασθενείς και για εργαζομένους. Οι τοίχοι πέφτουν, το νερό πέφτει μέσα, όλα είναι σε χάλια κατάσταση, δεν γίνεται άλλο. Κάθε φορά που εφημερεύουμε, περιμένουμε ότι κάτι θα γίνει, δεν γίνεται άλλο, κάτι πρέπει να αλλάξει. Πιο πολύ μας αφορά το κομμάτι των ασθενών, δεν είναι πολίτες άλλου Θεού» ανέφερε η πρόεδρος των εργαζομένων.

«Είκοσι ασθενείς αναγκάζονται να χρησιμοποιούν αυτές τις τουαλέτες»

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων, Αβραμίδη Δημήτρη, ο οποίος ανέφερε ότι «η διοίκηση του νοσοκομείου μας έχει διαβεβαιώσει ότι υπάρχει μία μελέτη η οποία έχει πάει στο υπουργείο και…αναμένουμε». «Η κλινική εκπέμπει SOS, και πέρα από την ψυχιατρική συστεγάζεται και το αρχείο του νοσοκομείου. Η κατάσταση είναι τραγική πρώτα για τους ασθενείς και μετά για τους υπόλοιπους», σχολίασε.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 20 ασθενείς οι οποίοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν αυτές τις τουαλέτες που βλέπετε», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Αλονισιώτης Θεοδωρής, γιατρός στη μονάδα του Κωνσταντοπούλειου ανέφερε πως η υπηρεσία του αρμόδιου υπουργείου «είχε έρθει πριν τρία χρόνια στο νοσοκομείο και μας είχε υποσχεθεί ότι υπάρχει μία χρηματοδότηση για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία αλλά δεν έγινε ποτέ τίποτα».

Μυστικά & Documento

10/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter