Νότης Μητσράκης: Κλατς ηκούσθη στον αέρα

Νότης Μητσράκης: Κλατς ηκούσθη στον αέρα

Ο Μηταράκης έχει το χαρακτηριστικό πολιτικό ανάστημα όσων υπηρετούν πιστά τον Μητσοτάκη. Και αν τη δόξα των επαναπροωθήσεων, της σκληρής πολιτικής στο μεταναστευτικό, των πνιγμένων, της τραγωδίας της Πύλου την πήραν άλλοι, τη δόξα των έφιππων αστυνομικών και της κατάργησης της πανεπιστημιακής αστυνομίας που δεν καταργείται, αν και έχει καταργηθεί, και θα συνοδεύει την Κοκκινοσκουφίτσα στην πανεπιστημιούπολη τη νύχτα μην τη φάει ο λύκος την πήρε όλη αυτός. Δυστυχώς όχι με εικόνα, αλλά μόνο με ήχο: κλατς ηκούσθη στον αέρα μέχρι την τελευταία γωνιά της χώρας η σφαλιάρα από το Μαξίμου. Φεύγουν τα άλογα από την Πανεπιστημίου, μένουν τα παράλογα στο πανεπιστήμιο, γυρίζει το άλλο μάγουλο ο Νότης. Υπουργός άνευ ίππου και μετά σφαλιάρας.

Ολα καλά, εδώ που τα λέμε. Επνιξε το οχτάωρο ως υφυπουργός Εργασίας, έπνιξε κόσμο στη Μεσόγειο ως υπουργός Μετανάστευσης, γιατί να μην πνίξει και τον καημό του; Από πνίξιμο σε πνίξιμο πάει εξάλλου η υπόθεση. Τη λαμπρή ιδέα του για έφιππους αστυνομικούς που θα συμμετέχουν στις τελετές και θα βγάζουν σέλφι μαζί τους οι τουρίστες την έπνιξε εν τη γενέσει της ο Μητσοτάκης. Δημόσια και εκδικητικά. Οπως έπνιξε και την εξίσου λαμπρή ιδέα του να υπονοήσει ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία ήταν ένα ωραίο εκλογικό κόλπο για τους εραστές του νόμου και της τάξης, που έκανε τη δουλειά του στους νοικοκυραίους και τώρα είναι ώρα να πάνε τα χίλια τόσα ρουσφέτια στα αστυνομικά τμήματα. Να πιάσουν κανέναν πορτοφολά να δικαιολογήσουν τον μισθό τους.

Ο Νότης είναι, όπως καταλάβατε, το μουλωχτό είδος πολιτικού το κατάλληλο για βρόμικες δουλειές. Καμιά σχέση με την ακροδεξιά λάμψη του Βορίδη, τις κραυγαλέες κωλοτούμπες του Αδωνη, την κομψότητα φύλακα του Νταχάου της Κεραμέως. Προς μουλωχτό Αρτέμη Μάτσα φέρνει το πολιτικό του σουλούπι. Πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις στο υπουργείο Εργασίας και πήρε ένα πτυχίο από δω μέχρι την Πύλο ως οικοδόμος φραχτών και πνίχτης μεταναστών. Μουλωχτά όμως πάντα. Να τους κρατάει το κεφάλι στο νερό και να ψέλνει τον εθνικό μας ύμνο. Να τους στέλνει στον βυθό αδιάβαστους και να διαβάζει τη Χάρτα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Να εξαγγέλλει την «αποτροπή» και την ίδια στιγμή να καταγγέλλει χωρίς ντροπή τις ΜΚΟ που καταγγέλλουν τα μουλωχτά του έργα.

Λογικό κι αναμενόμενο με τέτοιο βιογραφικό να τον στείλει ο Μητσοτάκης να εφαρμόσει τον νόμο και την τάξη. Και φοβού τον Νότη με τα γιατί και τα διότι. Δεν τον άφησε ο Μητσοτάκης να δείξει το μπόι του επί ίππου, θα το δείξει επί της πλάτης των ανυπάκουων. Ο μουλωχτός που αποφάσισε να γίνει κορδωτός είναι επικίνδυνο είδος. Χρυσοχοΐδη θα λέμε και θα κλαίμε με τον Μηταράκη, να το θυμηθείτε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter