Novartis, μια όχι και τόσο αθώα κοινοβουλευτική «σκευωρία»

Novartis, μια όχι και τόσο αθώα κοινοβουλευτική «σκευωρία»

Η εικόνα του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, να μιλά στη Βουλή, με άδεια τα εκ δεξιών του έδρανα, των μελών του υπουργικού συμβουλίου είναι προσβλητική για την Κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία.

Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι το θέμα της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κυβερνητική πρόταση για σύσταση προανακριτικής για πρώην υπουργό ο οποίος κατηγορείται, μεταξύ άλλων και από πρώην πρωθυπουργό, ότι προσπάθησε να στήσει, με την αρωγή ανώτατων δικαστικών, σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί, η όλη εικόνα αποκτά στοιχεία γκροτέσκο.

Προσθέστε παρακαλώ την απουσία από τη Βουλή του Αντώνη Σαμαρά, η μήνυση του οποίου σε Τσίπρα, Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλο, οδήγησε στη συγκρότηση της προανακριτικής και τη χθεσινή διαδικασία. Με απλά Ελληνικά ο μηνύοντας δεν προσήλθε να υποστηρίξει τη μήνυσή του!

Η δε προσπάθεια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να αποδώσει τα άδεια έδρανα στο σεβασμό της διάκρισης των εξουσιών θα έκανε ακόμη και τον Μοντεσκιέ να σκάσει στα γέλια. Η αλήθεια είναι πολύ πιο απλή αλλά δεν μπορεί φυσικά να ομολογηθεί από τον πρόεδρο της ΝΔ. Κανείς στην Πειραιώς, ούτε και ο κ. Σαμαράς, δεν πιστεύει ότι η υπόθεση της Novartis ήταν μια κατασκευασμένη, από τον Παπαγγελόπουλο, σκευωρία.

Κανείς δεν πιστεύει ότι η ελβετική πολυεθνική δεν «μανιπιουλάριζε» τις τιμές των φαρμάκων, ακόμη και μέσα στην κρίση, ρίχνοντας μαύρο χρήμα στην πιάτσα.

Και κανείς δεν πιστεύει ότι σε αυτήν της την προσπάθεια δεν είχε τις πλάτες και της πολιτικής εξουσίας. Η αναζήτηση τυχών ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων είναι θέμα της Δικαστικής εξουσίας και το πραγματικό ερώτημα είναι πόσο νοιώθει και είναι αυτή ανεξάρτητη να το πράξει χωρίς καθυστερήσεις, παραλήψεις και Συνταγματικά κολλήματα τύπου άρθρου 86.

Τα ξέρουν όλα αυτά στη ΝΔ και το σπουδαιότερο ξέρουν ότι τα καταλαβαίνει κι ο Ελληνικός λαός γι αυτό και δεν τόλμησαν να βάλουν στο κάδρο τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Είναι τόσος ο φόβος τους απέναντι στην πολιτική τους ανορθογραφία που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε για μια ημέρα το ταξίδι του στην Αίγυπτο προκειμένου να μην φτάσει στα μάτια της κοινής γνώμης η εικόνα του στη Βουλή στην κρίσιμη ψηφοφορία.

Μίλησε την επόμενη ημέρα, σε ανύποπτο πολιτικά χρόνο και υπό το βάρος της τραγελαφικής χθεσινοβραδινής διαδικασίας όπου ο καλπομέτρης έχασε τις ψήφους και η κάλπη έδειξε έξι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να δραπετεύουν από το μαντρί των «άριστων».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, επιχείρησε το προηγούμενο βράδυ στην ομιλία του να αναδείξει την εσωτερική διαμάχη εντός της δεξιάς πολυκατοικίας μεταξύ Καραμανλικών, Σαμαρικών και Μητσοτακικών, πίσω από την οποία βρίσκονται προφανώς και οι μισές χθεσινές απώλειες. Οι άλλες μισές ανήκουν δικαιωματικά στο ΚΙΝΑΛ για να υπομνήσουν τις τραγικές ευθύνες της κας Γεννηματά.

Στο δια ταύτα, όσο ισχυροί και να είναι οι μηχανισμοί αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, η αλήθεια βγαίνει πάντα στην επιφάνεια. Προφανώς επειδή δεν είχε και δεν έχει ποτέ βαρίδια.   

Διαβάστε επίσης

Φιάσκο άνευ προηγουμένου για ΝΔ – ΚΙΝΑΛ: Διαρροές και αλαλούμ στην καταμέτρηση ψήφων για την Προανακριτική (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter