Novartis: Προαναγγέλλει μηνύσεις ο Λοβέρδος μετά τη διώξη για δωροδοκία

Novartis: Προαναγγέλλει μηνύσεις ο Λοβέρδος μετά τη διώξη για δωροδοκία

Μήνυση κατά του «Rasputin» χωρίς να τον κατονομάσει προανήγγειλε ότι θα καταθέσει ο διωκόμενος για δωροδοκία, πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN δήλωσε ότι θα κάνει μήνυση και ότι θα παλέψει λυσσαλέα ως απλός πολίτης για να αποδείξει τη σκευωρία και τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από αυτή. Αρνήθηκε ωστόσο να μιλήσει για πρόσωπα και επί της ουσίας των κατηγοριών με βάση τις οποίες ασκήθηκε η ποινική του δίωξη.

Στοιχεία που «δείχνουν» δωροδοκία του Ανδρέα Λοβέρδου όταν ήταν υπουργός Υγείας για το σκάνδαλο Novartis εντόπισε η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη

Έτσι οι εισαγγελείς ζητούν την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου προκειμένου να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας σχετικά με το σκάνδαλο Novartis.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικοί λειτουργοί στέλνουν εκ νέου την δικογραφία στη βουλή για τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης σε βάρος του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για το αδίκημα της δωροδοκίας, με τους εισαγγελείς να αποστέλλουν στη βουλή πόρισμα 200 σελίδων με το οποίο αξιολογούν το υλικό που έχουν συλλέξει, ζητώντας παράλληλα την άρση της ασυλίας του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Υγείας είχε κληθεί από τους εισαγγελείς Διαφθοράς με την ιδιότητα του υπόπτου τον περασμένο Μάιο, να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο της έρευνάς για την υπόθεση, μετά τις καταθέσεις προστατευομένων μαρτύρων και άλλων μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι επί υπουργίας του μπήκαν στην αγορά του φαρμάκου τέσσερα σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: «Εξυπηρετήσεις» Λοβέρδου υπέρ #Novartis

Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Λοβέρδος έχει αρνηθεί όσα του καταλογίζονται και έκανε λόγο για σκευωρία. Μάλιστα, ο ίδιος είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του, προκειμένου το σκέλος που τον αφορά να φθάσει στην τακτική δικαιοσύνη.

Στο αρχείο η δικογραφία για Στουρνάρα

Παράλληλα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας με διάταξή της θέτει στο αρχείο τη δικογραφία σε ό,τι αφορά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν προέκυψε στοιχείο σε βάρος του, με αποτέλεσμα οι εισαγγελείς να οδηγήσουν την δικογραφία στο αρχείο με σχετική πράξη τους.

Διαβάστε επίσης:

 Λοβέρδος, Άδωνης: Υπουργοί σε τιμές… Novartis

Αποκλειστικό – Ομολογία Novartis: Καταφέραμε να βάλουμε παράνομα το Gilenya μέσω του Λοβέρδου (έγγραφο)

Αποκλειστικό – #Novartis_Gate: Ένα κατασχεμένο έγγραφο επιβεβαιώνει τον προστατευόμενο μάρτυρα για τις μίζες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter