Novartis: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Novartis: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο μάρτυρας που καταθέτει σήμερα, μετά τους Δημήτρη Αβραμόπουλο και Αντώνη Σαμαρά, για την υπόθεση της Novartis.

Με την κατάθεση του ολοκληρώνεται ο κύκλος των πολιτικών προσώπων που έχουν κληθεί να εξεταστούν από τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου στο πλαίσιο των ερευνών των καταγγελιών του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου , Ιωάννη Αγγελή, γα παρατυπίες της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis και για παρεμβάσεις του περιβόητου «Ρασπούτιν».

Η έρευνα θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση αύριο του ίδιου του καταγγελοντα Ιωάννη Αγγελή. Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου θα αποφασίσουν για την τύχη της δικογραφίας με ανοικτό το ενδεχόμενο να πάρει το δρόμο για τη Βουλή μετά τις αναφορές για εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Σε κάθε περίπτωση η έρευνα θα συνεχιστεί από τους εισαγγελικούς λειτουργούς για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Την ίδια ώρα πάντως οι μηνύσεις της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη ,σε απάντηση των καταγγελιών Αγγελή έχουν χρεωθεί για διερεύνηση σε κατώτερο της στον βαθμό εισαγγελέα Πρωτοδικών. 

Γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά , για το ηθικόν και όχι για το νόμιμο του θέματος, καθώς δεν είθισται να χρεώνονται μηνύσεις ανώτερου εισαγγελέα για διερεύνηση από εισαγγελέα που δεν φέρει τουλάχιστον τον ίδιο βαθμό,. όπως άλλωστε έγινε και με τις μηνύσεις Αγγελή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρώην πρωθυπουργός ,Αντώνης Σαμαράς, υπέβαλλε πόρισμα 32 σελίδων με το οποίο στρέφεται κυρίως κατά του πρώην Πρωθυπουργού ,Αλέξη Τσίπρα, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και των προστατευομένων μαρτύρων αλλά και των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς που χειρίζονται την έρευνα.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά για τον οποίο το σκέλος της Novartis που τον αφορούσε έχει μπει στο αρχείο, προσκόμισε τα νέα στοιχεία που ενισχύουν τον ισχυρισμό του για σκευωρία που . στήθηκε σε βάρος του 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter