Novartis: Στις ΗΠΑ παραδέχθηκε την απάτη, στην Ελλάδα… διαφημίζεται!

Novartis: Στις ΗΠΑ παραδέχθηκε την απάτη, στην Ελλάδα… διαφημίζεται!

Σημεία των καιρών και των κερδών.

Μπορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες να παραδέχθηκε την απάτη… εντός της Ελλάδας ωστόσο είναι απλά: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη… H απάτη είναι σκευωρία και ό,τι θέλουν οι πολιτικοί, τα επιχειρηματικά και τα κομματικά συμφέροντα.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι ορδές των φιλικών της ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι στις ΗΠΑ αθωώθηκαν οι πολιτικοί τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται ή εμπλέκονταν με τη Novartis, η εδώ θυγατρική Novartis Hellas προσπαθεί να μας πείσει για τον αγώνα της κατά του κορονοϊού…

Επιστρατεύτηκαν μάλιστα οι διαφημιστικές καταχωρήσεις σε αρκετά ΜΜΕ (μαθαίνουμε πως θα ακολουθήσουν και άλλα), αλλά και οι ολοσέλιδες διαφημίσεις της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Τους πότισε φαρμάκι η Novartis

Με τον τρόπο αυτό η Novartis Hellas συνεχίζει να διοχετεύει ζεστό χρήμα στον ελληνικό Τύπο.

Έτσι «ξεχνάμε» πως εξωδικαστικός συμβιβασμός σημαίνει παραδοχή της απάτης και πως «officials» δεν σημαίνει… ιατρικό προσωπικά αλλά υψηλά ιστάμενοι, των πολιτικών συμπεριλαμβανομένων.

Η διαφημιστική καταχώρηση, της Novartis αυτή τη φορά μας ενημερώνει για τα ποσά που διέθεσε ανά τον κόσμο, αλλά και στη χώρα μας, στη μάχη κατά της πανδημίας.

Οι καταχωρήσεις δημοσιεύτηκαν ως advertorials (έμμεση προβολή με κείμενο που δόθηκε από την διαφημιστική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η φαρμακευτική) σε ένθετα εφημερίδων για την Υγεία, ενώ σχεδιάζεται το αμέσως επόμενο διάστημα γενικότερο πρόγραμμα προβολής σε σάϊτ και άλλα ΜΜΕ.

Βέβαια η εταιρεία ξεχνά πως ναι μεν η κυβέρνηση θέλει να παρουσιάσει τον αμερικανικό εξωδικαστικό συμβιβασμό ότι αποκλείονται οι πολιτικοί, αλλά στριμωγμένη στη γωνία υποσχέθηκε να τιμωρηθούν όσοι ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο και τους πολίτες…

Αγνοούμε αν η κυβέρνηση το εννοεί, αφού και στο άκουσμα αυτό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης… παγώνει αλλά η εταιρεία (και είναι δικαίωμά της) συνεχίζει να ξεπλένει το παρελθόν προσφέροντας απλόχερα χρήμα στα ΜΜΕ

Μας ενημερώνει μάλιστα πως «προσέφερε 40 εκατ. δολάρια για τη στήριξη πρωτοβουλιών στον τομέα της υγείας σε 60 χώρες και δώρισε έως και 130 εκατ. δόσεις γενόσημης υδροξυχλωροκίνης».

Ξεχνά να παραδεχθεί πόσες εκατοντάδες εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια κέρδισε με τις πρακτικές της, αλλά αυτά δεν λέγονται…

Επιστροφή στην… καθημερινότητα! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter