Novartis: Το χαβά του ο Λοβέρδος – Μήνυση στους εισαγγελείς Διαφθοράς για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος

Novartis: Το χαβά του ο Λοβέρδος – Μήνυση στους εισαγγελείς Διαφθοράς για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος

Σε μια νέα νομική κίνηση προχώρησε σήμερα ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος λίγες μέρες μετά την παραγγελία για διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή αναφορικά με την υπόθεση Novartis.

Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε μήνυση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, των δυο επίκουρων εισαγγελέων της Χρ. Ντζουρα και Στ. Μανώλη, αλλά και κατά παντός άλλου υπεύθυνου για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Διαβάστε επίσης: Novartis Gate: Στη Βουλή η δικογραφία Λοβέρδου

Στην 16σελιδη μήνυση του ο κ. Λοβέρδος αναφέρεται τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, στο γεγονός ότι οι μηνυόμενοι εισαγγελείς παρέλειψαν να συμπεριλάβουν στο φάκελο που διαβίβασαν στην Βουλή για τον ίδιο στοιχεία που επικαλέσθηκε στις εξηγήσεις που έδωσε ενώπιον τους, καθώς και «παρανομίες των εγκαλούμενων ως προς την προστασία των μαρτύρων».

Ο Λοβέρδος αναφέρεται στη μήνυσή του και στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αναφορικά με τη δήλωση στην οποία είχε προβεί ο τότε αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας για τη Novartis στη Βουλή, λέγοντας «Θέλω να πω κι εγώ ότι έλαβα πριν από λίγο μερική ενημέρωση για τα στοιχεία της δικογραφίας και η πείρα μου ως εισαγγελέα με οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Επιπλέον ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κάνει ιδιαίτερη μνεία στην αναφορά που είχα καταθέσει ο ίδιος με μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο του 2017 και αφορούσε σε πράξεις του τότε υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Η αναφορά μας κατατέθηκε στις 21-2/2017, και στις 8 Μαρτίου 2017 όποτε και είχε αναλάβει η κ. Τουλουπακη στείλαμε συμπληρωματικά στοιχεία.



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter