Ντεμπούτο στη Φρανκφούρτη για τη BMW X6 Vantablack

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (12-22 Σεπτεμβρίου) θα γίνει το ντεμπούτο της τρίτης γενιάς της BMW X6, του πρώτου αυτοκινήτου στον κόσμο σε απόχρωση Vantablack.

Μάλιστα, για την περίσταση, ο Γερμανός κατασκευαστής δημιούργησε ένα one-off όχημα βαμμένο με ένα νανοσύνθετο υλικό Vantablack VBx2.

Μια επιφάνεια που είναι στην απόχρωση Vantablack, χάνει τη σαφήνειά της και τα αντικείμενα μοιάζουν δισδιάστατα. Για αυτόν τον λόγο, η Χ6 είναι βαμμένη στην έκδοση VBx2. Επιτρέπει ποσοστό ανάκλασης μόλις του 1% και με αυτό το φινίρισμα βαφής, τα πάνελ χάνουν την τρισδιάστατη εμφάνισή τους, όπως ακριβώς στο αυτοκίνητο.

Κάθε νανοσωλήνας άνθρακα έχει μήκος 14 - 50 μικρόμετρα, με διάμετρο 20 νανόμετρα, που τον καθιστά περίπου 5.000 φορές λεπτότερο από μία ανθρώπινη τρίχα. Ως αποτέλεσμα, περίπου ένα δισεκατομμύριο τέτοιοι κάθετα διατεταγμένοι νανοσωλήνες άνθρακα χωράνε σε ένα τετραγωνικό εκατοστό. Οποιαδήποτε φωτεινή δέσμη πέφτει επάνω στην επιφάνεια απορροφάται εντελώς αντί να ανακλάται και μετατρέπεται αποτελεσματικά σε θερμότητα.

Η απόχρωση Vantablack χρησιμοποιείται σε θερμοκρασίες από 4.300 Κελσίου και είναι κατάλληλη για ευαίσθητα υλικά όπως το αλουμίνιο. Η πρώτη γενιά του Vantablack που παρουσιάστηκε από την Surrey NanoSystems το 2014 απορροφούσε μέχρι το 99,965% του φωτός, εξαλείφοντας σχεδόν πλήρως την ανάκλαση και το περιρρέον φως.

Πηγή: BMW

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.