Ντεμπούτο στη Γενεύη για το αυτόνομο concept Golden Sahara II

Ντεμπούτο στη Γενεύη για το αυτόνομο concept Golden Sahara II

Σε συνεργασία με την Klairmont Kollections, η Goodyear παρουσίασε στο 89ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το ανακαινισμένο Golden Sahara II. Ένα χαρακτηριστικό αυτοκίνητο των δεκαετιών ’50 και ’60, που αποτελούσε μια από τις πρώτες ιδέες για την αυτόνομη οδήγηση και το οποίο εφοδιαζόταν με διάφανα και φωτεινά ελαστικά, κατασκευής Goodyear.

Αναπτύχθηκε από τον Τζιμ Στριτ και τον σχεδιαστή τροποποιημένων αυτοκινήτων, Τζορτζ Μπάρις. Διέθετε σύστημα ελέγχου με μοχλό εμπνευσμένο από αεροσκάφος για την επιτάχυνση, την πέδηση και τον χειρισμό του, καθώς και ένα αυτόματο σύστημα πέδησης, που χρησιμοποιούσε αισθητήρες για τον εντοπισμό αντικειμένων στη διαδρομή του αυτοκινήτου.

Τα ελαστικά από τη μεριά τους, περιελάμβαναν εσωτερικό φωτισμό που τους επέτρεπε να είναι φωτεινά, ενώ χρησιμοποιήθηκε νεοθάνιο, μια διάφανη μορφή συνθετικής γόμας. Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτιστοποίηση της ορατότητας σε κακές καιρικές συνθήκες, ενώ τα ελαστικά θα μπορούσαν να συνδεθούν με καλώδιο για να ανάψουν, όταν ο οδηγός πατούσε φρένο.

Το Golden Sahara II έδωσε το «παρών» σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Έως ότου το επιμεληθεί η Klairmont Kollections μετά από αγορά του σε δημοπρασία, παρέμεινε σε ένα γκαράζ. Εν συνεχεία, ανακαινίστηκε με τη βοήθεια των Speakeasy Customs and Classics και παρουσιάστηκε στη Γενεύη, εφοδιαζόμενο με τα ημιδιαφανή ελαστικά της Goodyear.

Πηγή: Goodyear

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter