Ντόναλντ Τραμπ: Όλοι οι άνθρωποι (και τα τροχοφόρα) του προέδρου

Ντόναλντ Τραμπ:  Όλοι οι άνθρωποι (και τα τροχοφόρα) του προέδρου

Η ακολουθία των αυτοκινήτων (και οχημάτων) του προέδρου των ΗΠΑ είναι η ασφαλέστερη και παράλληλα η περισσότερο επικίνδυνη αυτοκινητοπομπή στην οποία μπορείτε να βρεθείτε.

Ένας θωρακισμένος Λευκός Οίκος εν κινήσει με γραφείο τύπου, σύστημα άμυνας, και νοσοκομείο. Βρήκαμε την δομή του και σας τον παρουσιάζουμε

Η αυτοκινητοπομπή

Η προεδρική πομπή αποτελείτε από οχήματα που ταξιδεύουν μαζί με τον πρόεδρο ή κάποια νοικιασμένα οχήματα (κυρίως αμερικάνικα μοντέλα). Αυτό καθορίζεται από την επικινδυνότητα της χώρας που ταξιδεύει ο πλανητάρχης.

Πάντα μαζί με τον πρόεδρο ταξιδεύουν (μέσα σε μεταγωγικό αεροσκάφος C-17 Globemaster III) δύο Beasts (οι προεδρικές λιμουζίνες) και τα αυτοκίνητα των μυστικών υπηρεσιών.

Ο Πλοηγός

Το αυτοκίνητο που ελέγχει την διαδρομή και προηγείται μερικά λεπτά του προέδρου. Ελέγχει και ανοίγει τον δρόμο για τον πρόεδρο και τις μυστικές υπηρεσίες. Δουλεύει σε συνεργασία με την αστυνομία για να κλείνει τις διασταυρώσεις.

Οι Sweepers (σκούπες)

Αστυνομικοί σε μοτοσυκλέτες μέρος της ακολουθίας του προέδρου. Φροντίζουν να μένει δρόμος ανοιχτός και η πομπή σε κίνηση.

Το πρώτο αυτοκίνητο

Ανήκει στο κύριο μέρος της πομπής και την οδηγεί συνήθως είναι ένα Chevrolet Suburban των μυστικών υπηρεσιών. Την πομπή παρακολουθούν από ψηλά τα ελικόπτερα “Marine One” VH-3D Sea Kings ή VH-60N Black Hawks που ανήκουν στη Μονάδα πεζοναυτών: Marine Helicopter Squadron 1 ή HMX-1.

Προεδρική Limousine: Χρηστικά ονόματα “Stagecoach” ή “Spare”

Η Limo του προέδρου είναι στο κέντρο. Το τέρας όπως το αποκαλούν είναι κάτι το διαφορετικό στα αυτοκίνητα των προέδρων όπως τα ξέραμε ως τώρα.

Η ανατομία του τέρατος

Το προεδρικό αυτοκίνητο του Ντόναλντ Τραμπ είναι ένα όχημα, το οποίο βασίζεται στο μοντέλο SUV Escalade της Cadillac (αυτό του Ομπάμα βασιζόταν σε πλαίσιο ημιφορτηγού) και πρόκειται περισσότερο για το οβάλ γραφείο σε τροχούς παρά για κάποιο όχημα.

Όνομα: Στον ασύρματο των μυστικών υπηρεσιών θα το αποκαλέσουν United States presidential state car (ή με τα παρατσούκλια «The Beast»,»Cadillac One», «Limousine One», «First Car»ή με τον κωδικό «Stagecoach»).

Κόστος: Περίπου 1.200.000 δολάρια (δεν πωλείται, δεν μπορείτε να το παραγγείλετε)

Καθίσματα: Το beast έχει θέσεις για τέσσερις επιβάτες στο πίσω μέρος του, όμως μεταφέρει μόνο το προεδρικό ζεύγος. Το κομμάτι των επιβατών χωρίζεται από αυτό του οδηγού με τζάμι (αλεξίσφαιρο), το χειρισμό του οποίου έχει μόνο ο πρόεδρος.

Χώρος αποσκευών: Έχει μέσα του τις συσκευές οξυγόνου (για τους επιβάτες) και αυτή για το… προπέτασμα καπνού όταν τον ακολουθούν εχθρικά οχήματα.

Ρεζερβουάρ: Είναι καλυμμένο με ειδικό αφρό για να μην αναφλεγεί η βενζίνη σε χτύπημα πάνω του.

Πόρτες: Τρεις όλες αλεξίσφαιρες με την ανώτερη διαβάθμιση στην αντοχή σε όπλα και σφαίρες, με 20 εκατοστά (περίπου) πάχος και με βάρος ίδιο με αυτές ενός Boeing 747. Όταν κλείνουν απομονώνουν τους επιβάτες 100% από τις εξωτερικές συνθήκες για την αποφυγή χημικών επιθέσεων.

Παράθυρα: πέντε στρώματα γυαλιού και φύλλων πολυανθρακικού υλικού τα κάνουν αδιαπέραστα από βλήματα. Μόνο του οδηγού ανοίγει για 76 χιλιοστά.

Θέση οδηγού: Εκτός από το κλασσικό ταμπλό έχει το κέντρο επικοινωνιών και GPS. Επιπλέον χειρίζεται τον εκτοξευτήρα χειροβομβίδων και δακρυγόνω. Ο οδηγός έχει εκπαιδευτεί από τις μυστικές υπηρεσίες και συνεχίζει να προπονείται στον τρόπο οδήγησης θωρακισμένων οχημάτων.

Αμάξωμα: Πάχος περίπου 127 χιλιοστά, αποτελείται από χάλυβα, αλουμίνιο, τιτάνιο και κεραμικά υλικά.

Ελαστικά: Ενισχυμένα με κέβλαρ ελαστικά τα οποία μπορούν να κινηθούν ακόμη και κατεστραμμένα με ταχύτητα 100 χλμ

Αμυντικά στοιχεία: Βρίσκονται στην θέση του συνοδηγού και αποτελούνται από πολυβόλα όπλα, χειροβομβίδες, δακρυγόνα όπλα και φυσικά σακούλες με αίμα (Rh-) για τον πρόεδρο.





Η ασφάλεια Presidential Security SUV με κωδικό: “Halfback”

Ακολουθεί το προεδρικό αυτοκίνητο με τους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών συνήθως είναι Chevrolet Suburban με φώτα της αστυνομίας.

Όχημα Ηλεκτρονικών Αντίμετρων με κωδικό: “Watchtower”

Πρόκειται για φορτηγά με κεραίες και θόλους τα οποία μπερδεύουν τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά σήματα για να αντιμετωπίσουν επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα όπλα ή εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Οχήματα αντιμετώπισης επιθέσεων : “Hawkeye Renegade”

Συνήθως SUV Suburban τα οποία έχουν στρατιώτες / πράκτορες στα παράθυρα με τα όπλα έτοιμα για επίθεση.

Όχημα πληροφοριών: The “ID Car”

Οι επιβαίνοντες σε αυτό είναι σε ανοιχτή γραμμή με την αστυνομία της χώρας για πιθανές απόπειρες επιθέσεων της τελευταίας στιγμής.

Όχημα αντιμετώπισης βιοχημικών απειλών

Φορτηγό μεγάλου μεγέθους το οποίο ελέγχει για βιοχημικά ή ραδιενεργά όπλα, που μπορεί να βλάψουν την αυτοκινητοπομπή.

Τα Van του τύπου

Μεταφέρουν τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου, οι οποίοι ταξιδεύουν μαζί με τον πρόεδρο.

Η υπηρεσία πληροφοριών του Λευκού Οίκου Κωδικό όνομα: “Roadrunner”

Όταν όλα χαθούν το όχημα αυτό θα φροντίσει ο πρόεδρος και οι αξιωματούχοι να έχουν επαφή με τον κόσμο (όσοι είναι ζωντανοί ακόμη) μπορεί να παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο, εικόνα και ίντερνετ. Θυμίζει διαστημόπλοιο και μπήκε πρόσφατα στην πομπή. Βασίζεται στο ανοιχτό ημιφορτηγό Ford F350 Heavy Duty και μοιάζει από άλλο πλανήτη. Έχει δορυφορικά πιάτα, γυάλινους θόλους και τεράστιες κεραίες.

Νοσοκομειακό

Το όχημα που κλείνει το κονβόι. Βρίσκεται εκεί μόνο για τον πρόεδρο και μόνο αυτός μπορεί να δώσει διαταγή για να περιθάλψει και άλλους κοινούς θνητούς από την ακολουθία του. Βέβαια αν γίνει κάτι τέτοιο η κατάσταση πρέπει να αγγίζει τα όρια ταινίας θρίλερ…   

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter