NYT: Η Χαμάς χάκαρε τα social media των αιχμαλώτων – «Μεταδίδουν ζωντανά τις επιθέσεις»

NYT: Η Χαμάς χάκαρε τα social media των αιχμαλώτων – «Μεταδίδουν ζωντανά τις επιθέσεις»

Δημοσίευμα των New York Times αναφέρει περιστατικά παραβιάσεων των λογαριασμών αιχμαλώτων Ισραηλινών στα social media από τη Χαμάς, για τη δημοσίευση μηνυμάτων αλλά και ζωντανής μετάδοσης των επιχειρήσεών της.

«Είναι κάτι που δεν το έχουμε ξαναδεί», δήλωσε στους Times ο καθηγητής στρατηγικών σπουδών στο Johns Hopkins, Τόμας Ριντ.

Από την πλευρά της, η μητρική εταιρεία του Facebook, του Instagram και του WhatsApp αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, σημειώνοντας ότι έχει δημιουργηθεί «ειδικό κέντρο επιχειρήσεων στελεχωμένο με ανθρώπους που γνωρίζουν εβραϊκά και αραβικά με στόχο την άμεση αντίδραση σε παρόμοια περιστατικά».

Μέλη της εν λόγω ομάδας επιβεβαίωσαν στους Times ότι η Χαμάς είχε πρόσβαση σε λογαριασμούς Ισραηλινών αιχμαλώτων, πραγματοποιώντας live μεταδόσεις, ενώ οι εκπρόσωποι της οργάνωσης δεν απάντησαν στα αιτήματα της εφημερίδας για σχολιασμό.

Δύο ισραηλινές οικογένειες δήλωσαν ότι είδαν αναρτήσεις στα αραβικά να εμφανίζονται στις σελίδες των αγνοούμενων αγαπημένων τους στο Facebook πριν διαγραφούν. Η Χαμάς χρησιμοποίησε επίσης τα τηλέφωνα απαχθέντων αλλά και νεκρών Ισραηλινών, αναρτώντας φωτογραφίες και βίντεο μετά την επίθεση, δήλωσαν μέλη οικογενειών που τα έλαβαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter