Νύχτα έντασης στα Εξάρχεια: Αστυνομικοί έριξαν χημικά και κρότου λάμψης σε διαδηλωτές (Photos -Videos)

Νύχτα έντασης στα Εξάρχεια: Αστυνομικοί έριξαν χημικά και κρότου λάμψης σε διαδηλωτές (Photos -Videos)

Σκηνικό έντασης υπήρξε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δημιουργία του μετρό στα Εξάρχει,α όταν αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες και συλλογικότητες που διαδήλωναν κατά της δημιουργίας του σταθμού στην πλατεία Εξαρχείων.

Ωστόσο, στην περιοχή είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έκλεισαν όλες τις διόδους προς την πλατεία όπου υπάρχει το εργοτάξιο του Μετρό.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες αστυνομικοί έριξαν χημικά σε διαδηλωτές, κάνοντας μάλιστα χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης κατά διαδηλωτών επί της οδού Μεταξά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκέντρωση υπήρξε μαζικότατη με πάνω από 1.000 άτομα να μαζεύονται στο σημείο, κάνοντας ξεκάθαρη την αντίθεση τους στη δημιουργία του μετρό στην περιοχή αλλά και στην ένταση της αστυνομικής καταστολής.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Οι διαδηλωτές παράμειναν στα στενά γύρω από την πλατεία και κάποια στιγμή, λίγο πριν από τις 10, μια ομάδα ατόμων επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό. Τότε δημιουργήθηκε ένταση με τους διαδηλωτές να στήνουν οδοφράγματα και να πετούν αντικείμενα και πέτρες στους αστυνομικούς, που απάντησαν με κροτίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Η κατάσταση έχει εκτονωθεί αυτή την ώρα, ενώ στο σημείο παραμένουν οι δυνάμεις της αστυνομίας υπό το φόβο επεισοδίων, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις προσαγωγές ατόμων.

 

Διαβάστε επίσης:

Αστυνομοκρατία στα Εξάρχεια: Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά σε διαδηλωτές και φωτορεπόρτερ (Video)

O Αρης Καλαντίδης γράφει στο Docville: Αστυνομική βία στα Εξάρχεια

Τρίτη ημέρα που τα Εξάρχεια αντιστέκονται – Οργή στα social media

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter