O µίστερ ΑΑ∆Ε γνωρίζει τα πάντα για το κύκλωµα

O µίστερ ΑΑ∆Ε γνωρίζει τα πάντα για το κύκλωµα
O Γιώργος Πιτσιλής με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Κάτω από το χαλί κρύβει ο Γιώργος Πιτσιλής τις καταγγελίες για την εγκληµατική δράση συγκεκριµένων εφοριακών

Πλήρως ενήµερος για το κύκλωµα των εφοριακών που λειτουργεί στα υψηλά κλιµάκια των ελεγκτικών αρχών είναι ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής ∆ηµοσίων Εσόδων (ΑΑ∆Ε) Γιώργος Πιτσιλής. Οπως έχει αποκαλύψει το Documento, ο κ. Πιτσιλής είναι εδώ και πολλούς µήνες αποδέκτης δεκάδων βάσιµων καταγγελιών µε στοιχεία για συγκεκριµένους εφοριακούς και τον παράνοµο έως εγκληµατικό τρόπο λειτουργίας τους. Ωστόσο, σε αντίθεση µε τις ανώνυµες και αβάσιµες καταγγελίες κατά µη αρεστών στην κυβέρνηση εκδοτών που γίνονται αµέσως φύλλο και φτερό, οι καταγγελίες κατά εφοριακών καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων. Αποτέλεσµα είναι το κύκλωµα των επίορκων να συνεχίζει ανενόχλητο την παράνοµη δράση του σε βάρος του δηµόσιου κορβανά.

Οι έγγραφες καταγγελίες από το καλοκαίρι

Ηταν 24 Ιουλίου 2023 όταν το Documento δηµοσίευσε δύο συγκλονιστικές επιστολές οι οποίες είχαν αποσταλεί τον ∆εκέµβριο του 2022 στο γραφείο του πρωθυπουργού, το υπουργείο Οικονοµικών, στον εισαγγελέα Οικονοµικού Εγκλήµατος και στη ∆ιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονοµικών. Σε αυτές ο καταγγέλλων περιέγραφε τη δράση κυκλώµατος, το οποίο αποτελούνταν από υψηλόβαθµα στελέχη του φοροελεγκτικού µηχανισµού και λογιστικά γραφεία. Συγκεκριµένα ο αποστολέας, µεταξύ πολλών άλλων, κατονόµαζε τρία λογιστικά γραφεία, ένα στη λεωφόρο Συγγρού, ένα στον Πειραιά και ακόµη ένα στο Αιγάλεω.

Οπως αναφερόταν στις επιστολές, τα παραπάνω γραφεία έχουν άµεση συνεργασία µε στελέχη της Υπηρεσίας Ερευνών και ∆ιασφάλισης ∆ηµοσίων Εσόδων (ΥΕ∆∆Ε) «ώστε να προστατεύσουν τις συνεργαζόµενες επιχειρήσεις µε τα γραφεία τους µε σκοπό την πρόωρη ενηµέρωση και την αποφυγή ελέγχων από την ΥΕ∆∆Ε. Επιπρόσθετα όσες επιχειρήσεις αρνούνται να συνεργαστούν µε τα συγκεκριµένα λογιστικά γραφεία και δεν υποκύπτουν στους εκβιασµούς του συγκεκριµένου κυκλώµατος, έχουν τακτικούς ελέγχους από τα συνεργεία ελέγχων της Α∆ΑΕ».

Ενα από τα πρόσωπα που επίσης κατονόµαζε ο καταγγέλλων ήταν και ο Ηλίας Επίσκοπος, προϊστάµενος του Α΄ Ελεγκτικού Κέντρου. Σύµφωνα µε τις καταγγελίες, «ο γιος του κ. Επίσκοπου διατηρεί λογιστικό γραφείο στο Γαλάτσι και έπειτα από εκβιασµούς που διαπράττει σε επιχειρηµατίες, επιδιώκει να τους φέρει στο λογιστικό του γραφείο. Ο Ηλίας Επίσκοπος σε συνεργασία µε το γιο του και τους πελάτες του λογιστικού γραφείου, οι οποίοι έχουν ανοιχτούς φορολογικούς ελέγχους, κλείνει τις υποθέσεις των πελατών µε την ελάχιστη ταρίφα να αγγίζει τα 50.000 ευρώ». Το Documento είχε επικοινωνήσει την περίοδο εκείνη µε τον κ. Επίσκοπο, ο οποίος είχε αρνηθεί όλα όσα αναφέρονται στις καταγγελίες αποδίδοντάς τες σε ενδοϋπηρεσιακές έριδες.

Επιστολές προσωπικά στον ίδιο

∆εν είναι και οι µοναδικές καταγγελίες σε βάρος εφοριακών για τις οποίες είναι ενήµερος προσωπικά ο κ. Πιτσιλής. Ειδικότερα, σε επιστολή που απεστάλη στο γραφείο του στις 8 Ιουνίου 2022, η οποία είχε κοινοποιηθεί και στο γραφείο του τότε υφυπουργού Οικονοµικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, µε αριθµό πρωτοκόλλου 86217, γινόταν λόγος για κύκλωµα εφοριακών στη ∆ΟΥ Νέας Ιωνίας.

«Είµαι λογιστής και βαρέθηκα πια όπως πολλοί άλλοι να δουλεύουµε για τη συµµορία της ∆ΟΥ Νέας Ιωνίας. ∆εν τελειώνουµε καµία υπόθεση ελέγχου και δεν παίρνει ο πελάτης καµία επιστροφή εάν δεν λαδώσουµε και µάλιστα πολύ ακριβά… Μερικές φορές τα ποσά που ζητάνε είναι λογικά, άλλες φορές όµως θέλουν τη µισή επιστροφή δική τους» ανέφερε µεταξύ άλλων ο καταγγέλλων και κατονόµαζε συγκεκριµένους εφοριακούς.

Ακόµη µία επιστολή είχε φτάσει στο γραφείο του Γ. Πιτσιλή στις 28 Μαΐου 2022, αυτήν τη φορά σχετικά µε υπαλλήλους της Γενικής ∆ιεύθυνσης Οικονοµικών Υπηρεσιών της ΑΑ∆Ε. Η επιστολή κοινοποιούνταν επίσης τόσο στο πολιτικό γραφείο του Βεσυρόπουλου, µε αριθµό πρωτοκόλλου 68484, όσο και στο γραφείο του τότε υπουργού Οικονοµικών Χρήστου Σταϊκούρα.

«Κύριοι εάν κόπτεσθε για τη διαφθορά τι κάνετε για το µαγαζί της Ερµού 23-25;; Εκεί στεγάζεται η Γενική ∆ιεύθυνση Οικονοµικών Υπηρεσιών της ΑΑ∆Ε και ειδικά η ∆ιεύθυνση Προµηθειών. Ο Κ… κάνει χρυσές δουλειές. Φωτογραφικές προδιαγραφές που αντιστοιχούν σε συγκεκριµένους προµηθευτές ακόµη και εάν τις πληρώνει ακριβότερα» ανέφερε µεταξύ άλλων η επιστολή.

Σε γνώση του διοικητή της ΑΑ∆Ε είναι και η καταγγελία που αποκαλύπτει σήµερα το Documento σε βάρος του Νίκου Μπατσίλα, καθώς έχει κοινοποιηθεί και στον ίδιο.

Στον Κοκλώνη επέστρεψε ΦΠΑ €244.000

Χαρακτηριστική των όσων συµβαίνουν στην ΑΑ∆Ε σε γνώση του κ. Πιτσιλή είναι και η επιστροφή ΦΠΑ ύψους 244.000 ευρώ σε εταιρεία συµφερόντων του τηλεαστέρα Νίκου Κοκλώνη, που είχε εγκρίνει η ∆ιεύθυνση Επίλυσης ∆ιαφορών (∆Ε∆) το 2022. Συγκεκριµένα η ∆ΟΥ ΦΑΕ Αθηνών είχε επιβάλει πρόστιµο στην Barkingwell Media, εταιρεία συµφερόντων Ν. Κοκλώνη, επειδή η επίσης συµφερόντων Κοκλώνη Barkingwell Staff είχε εκδώσει τιµολόγια προς την Barkingwell Media και δεν είχε αποδώσει ΦΠΑ στο δηµόσιο. Μάλιστα το 2021 η Barkingwell Media υπέβαλε αίτηση στη ∆ΟΥ ΦΑΕ Αθηνών για επιστροφή ΦΠΑ ύψους 270.000 ευρώ. Το αίτηµα εξετάστηκε και η ∆ΟΥ ΦΑΕ Αθηνών όχι µόνο δεν ενέκρινε το αιτούµενο προς επιστροφή ποσό που ζητούσε η Barkingwell Media, αλλά καταλόγισε στην εταιρεία πρόστιµο ύψους 66.628 ευρώ.

Ωστόσο, τον Σεπτέµβριο του 2022 η πλευρά Κοκλώνη προσέφυγε ενώπιον της ∆Ε∆ της ΑΑ∆Ε, η οποία έκανε δεκτή την προσφυγή και ενέκρινε την επιστροφή ΦΠΑ 244.000 ευρώ στην Barkingwell Media.

Υπενθυµίζεται ότι από τον Φλεβάρη του 2023 πολυσέλιδο πόρισµα της αρχής για το ξέπλυµα βρόµικου χρήµατος βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας Οικονοµικού Εγκλήµατος, όπου ο Ν. Κοκλώνης εµφανίζεται ως επικεφαλής εγκληµατικής οργάνωσης που ξεπλένει µαύρο χρήµα, ενώ φέρεται να έχει ζηµιώσει το δηµόσιο µε δεκάδες εκατοµµύρια ευρώ. Μέχρι και σήµερα δεν έχει γίνει γνωστή κάποια εξέλιξη γι’ αυτή την τόσο σοβαρή υπόθεση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter