Ο Άδωνης Γεωργιάδης «βγάζει αδιάβαστο» τον Χρυσοχοΐδη και θυμήθηκε τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού

Ο Άδωνης Γεωργιάδης «βγάζει αδιάβαστο» τον Χρυσοχοΐδη και θυμήθηκε τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού

Η παραδοχή Μητσοτάκη πως δεν έκανε τίποτα για την ακρίβεια η οποία ως σήμερα παρουσιαζόταν ως «εισαγόμενη» δεν ήταν η μόνη «διορθωτική» κίνηση της κατά τα άλλα κυβέρνησης των… αρίστων.

Και ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης προσπαθεί -με μεγάλη καθυστέρηση και με περίπου 60 νεκρούς κάθε εβδομάδα- να κάνει διορθωτικές κινήσεις που μάλλον ήταν αναμενόμενες.

Αφορά την κυβερνητική πολιτική απέναντι στον ασφυκτικό κλοιό που βιώνουν οι Έλληνες και λέγεται χειμωνιάτικη έξαρση κορονοϊού, γρίπης και ιώσεων.

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, πρόκειται να ξεκινήσει νέα εκστρατεία ενημέρωσης κατά του κορονοϊού που απειλεί όχι μόνον την κοινωνία αλλά και το διαλυμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Θα σκεφτούμε όλους τους τρόπους για να φτάσει σε όλους το εμβόλιο»

Είναι απορίας άξιο γιατί η κυβέρνηση ήταν υποτονική εδώ και πολλούς μήνες ενώ αναμενόταν νέα έξαρση κορονοϊού που αν και θεωρητικά οι νέες μεταλλάξεις χαρακτηρίζονται σχετικά ήπιες, είναι αρκετά απειλητικές για μεγάλες κατηγορίες πολιτών, προκαλώντας ασφυκτικό κλοιό στα νοσοκομεία αλλά και θανάτους.

Σημειώνεται πως ως σήμερα τα εμβολιαστικά κέντρα είχαν μειωθεί, όπως και οι μέρες εμβολιασμού ενώ η ενημέρωση του κοινού ήταν σχεδόν μηδενική.

Ο υπουργός Υγείας έκανε, ακόμη, αναφορά προσπάθειες να μεγαλώσει η εμβολιαστική κάλυψη σε δομές, ακόμη και σε φαρμακεία. Ο Άδωνης Γεωργιάδης έκανε σαφές ότι ο εμβολιασμός δεν πρόκειται να γίνει υποχρεωτικός αλλά στην προσπάθεια να μην δημιουργήσει νέες αντιπαραθέσεις στην κυβερνητική πολιτική δήλωσε ότι μετά από εισήγησή του διαγράφονται πρόστιμα σε ηλικιωμένους που είχαν μπει την εποχή της πανδημίας.

«Τείνουμε κλάδο ελαίας, το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι, γίνεται γιατί το χρειαζόμαστε και πρέπει το μήνυμα να φτάσει παντού» είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης προσθέτοντας:

«Θα σκεφτούμε όλους τους τρόπους για να φτάσει σε όλους το εμβόλιο»

Σε άλλο σημείο επισήμανε ότι «δεν είμαστε στην εποχή της πανδημίας, ο ιός ήρθε για να μείνει, δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον να ζήσουμε χωρίς τον ιό αυτό. Να μάθουμε να συμβιώνουμε και ο ετήσιος εμβολιασμός ιδιαίτερα των ευάλωτων, όπως κάνουμε με τη γρίπη, θα πρέπει να γίνει ρουτίνα».

Διαβάστε επίσης:

Ακρίβεια: Παραδοχή Μητσοτάκη πως δεν φταίει ο «εισαγόμενος πληθωρισμός»

Πειραιώς: Τρομακτικό τροχαίο με έναν τραυματία (Photos)

Βόλος: Το ραντεβού στην Αγριά και η εκτέλεση με μία σφαίρα – Το χρονικό της δολοφονίας του 33χρονου από τον κουνιάδο του

Οργή στο twitter για τη δολοφονία της Γεωργίας: «Οι γυναικοκτόνοι έχουν τα κλειδιά του σπιτιού μας»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter