Ακρίβεια: Παραδοχή Μητσοτάκη πως δεν φταίει ο «εισαγόμενος πληθωρισμός»

Ακρίβεια: Παραδοχή Μητσοτάκη πως δεν φταίει ο «εισαγόμενος πληθωρισμός»

Με μια επικοινωνιακή σύσκεψη και δηλώσεις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να αναστρέψει το κλίμα και την αγανάκτηση των πολιτών απέναντι στην ακρίβεια, παραδεχόμενος για πρώτη φορά ότι δεν φταίει ο εισαγόμενος πληθωρισμός.

Ο ίδιος με καθυστέρηση δύο ετών κατάλαβε πως δεν φταίει η εισαγόμενη «ακρίβεια» αλλά η ίδια η κυβέρνησή του που άφησε επί χρόνια ανεξέλεγκτες τις επιχειρήσεις και τη διαμόρφωση των τιμών.

«Η Ελλάδα δεν είναι Μπανανιά, ο πληθωρισμός της απληστίας δεν είναι ανεκτός και πρέπει να το καταλάβουν οι πολυεθνικές. Τα μέτρα θα έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις, καθώς είναι παντελώς αδικαιολόγητο να είναι οι τιμές στην Ελλάδα υψηλότερες από το εξωτερικό», είπε ο πρωθυπουργός παραδεχόμενος έμμεσα και για πρώτη φορά ότι είχε δίκιο για δυο χρόνια η αντιπολίτευση όταν μιλούσε για αισχροκέρδεια την οποία απέρριπτε η κυβέρνησή του κλείνοντας το μάτι προς τους επιχειρηματίες.

Και η παραδοχή έγινε ακόμα πιο σαφής στη συνέχεια:

«Σκοπός μας είναι να διορθώσουμε στρεβλές πρακτικές. Προτεραιότητά μας είναι η προστασία των καταναλωτών. Μας απασχολεί η οικονομική επιβάρυνση για τις νέες οικογένειες»

Παράλληλα ανακοίνωσε ημίμετρα για τη στήριξη νέων οικογενειών αγνοώντας πως οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν στο ναδίρ.

«Το έχουμε δείξει ότι υποστηρίζουμε τις νέες οικογένειες. Από το 2019 θεσπίσαμε εφάπαξ 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται. Αυτό αφορά στις πρώτες δαπάνες. Αυξήσαμε το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά. Τα μέτρα είναι στο πλαίσιο στήριξης των νέων οικογενειών».

Ταυτόχρονα και ενώ η αισχροκέρδεια ήταν πασιφανής στο βρεφικό γάλα προανήγγειλε πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους.

Τα μέτρα θα εξειδικευτούν στις 12:00 το μεσημέρι από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα.

Διαβάστε επίσης:

Ακρίβεια: Επικοινωνιακά πυροτεχνήματα Μητσοτάκη για τα μάτια του κόσμου!

Βόλος: 50χρονος σκότωσε τον κουνιάδο του όταν έμαθε ότι βίαζε την κόρη του

Μέση Ανατολή: Συνάντηση Μπλίνκεν-Αμπάς στη Γάζα – Πάνω από 23.000 οι νεκροί

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο σύντροφος της 41χρονης και ο φίλος του (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter