Ο Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Τουσκ για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ

Ο Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Τουσκ για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ

Για τις εξελίξεις σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ συζήτησαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Με tweet του, μετά την συνάντηση, ο κ. Τουσκ επισήμανε πως ο κ. Αναστασιάδης τον ενημέρωσε για τα όσα συμβαίνουν στην κυπριακή ΑΟΖ τις τελευταίες ημέρες και ελπίζει  πως το σημερινό «Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επιβεβαιώσει την αλληλεγγύη του με την Κύπρο και την ετοιμότητά του να ανταποκριθεί κατάλληλα».

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας με μέτρα κατά της Τουρκίας στις Βρυξέλλες

«Ο πρόεδρος Αναστασιάδης με ενημέρωσε για την κατάσταση πέρα από τις ακτές της Κύπρου, αναμένω το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να επιβεβαιώσει την πλήρη αλληλεγγύη του με την Κύπρο, αλλά και την ετοιμότητά του να απαντήσει καταλλήλως».ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τουσκ. 

_x000D_
_x000D_

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία – Αποχαιρετά το «Γιαβούζ» με μια τελετή (Video)

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο twitter:

«Ενημέρωσα τον Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Τουσκ για τις συνεχιζόμενες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας. Συζητήσαμε για την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις παραβιάσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας». 

_x000D_
_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter