Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία – Αποχαιρετά το «Γιαβούζ» με μια τελετή (Video)

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία – Αποχαιρετά το «Γιαβούζ» με μια τελετή (Video)

Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, εκείνη φαίνεται να κλείνει τα αφτιά της.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σήμερα, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τελετή απόπλου του δεύτερου γεωτρύπανου Γιαβούζ, το οποίο αρχές Ιουλίου θα προχωρήσει σε γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο.

Η τελετή αποχώρησης θα πραγματοποιηθεί παρουσία του υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ. 

«Το Γιαβούζ είναι έτοιμο να παρουσιάσει στο έθνος μας τους υπόγειους πόρους» ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας στο λογαριασμό του στο Twitter. 

_x000D_
_x000D_

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της κύριας τουρκικής εταιρείας πετρελαϊκών ερευνών Turkiye Petrolleri (TPAO), Μελίχ Χαν Μπιλγκίν, το δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας θα επιχειρήσει στα ανοικτά της χερσονήσου της Καρπασίας στη βορειοδυτική Κύπρο.Συγκεκριμένα, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως το σκάφος σχεδιάζει να αρχίσει τις γεωτρήσεις στην περιοχή στις αρχές Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη ο Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε ότι ο «Πορθητής» έχει προχωρήσει ήδη σε γεώτρηση και είχε δηλώσει ότι σήμερα Πέμπτη θα ξεκινήσει και το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκία.

Στη Σύνοδο Κορυφής οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας

Σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν στη Σύνοδο Κορυφής τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τα μέτρα που πρότεινε πριν από λίγες ημέρες το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων.

Η απόφαση του Συμβουλίου την Τρίτη ήταν να ζητήσει από την Κομισιόν και από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης να υποδείξουν «χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα» προς την Τουρκία, με σκοπό η ΕΕ να «είναι έτοιμη να ανταποκριθεί κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter