Ο ανιψιός και εξ απορρήτων του Κυριάκου κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση του Κώστα Βαξεβάνη

Ο ανιψιός και εξ απορρήτων του Κυριάκου κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση του Κώστα Βαξεβάνη

Kατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση του Κώστα Βαξεβάνη ο Γρηγόρης-Αλέξανδρος Δημητριάδης, ανιψιός και εξ απορρήτων σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, μετά από έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας Δάφνη Τσίχλη, με αφορμή μήνυση που είχε καταθέσει ο Κώστας Βαξεβάνης για ανάρτηση στο Τwitter, του κατηγορούμενου πλέον Γρηγόρη-Αλέξανδρου Δημητριάδη, κατά την οποία αποκαλούσε τον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento ως μέλος «συμμορίας»!

“Δεν γνωρίζω τον κ. Βαξεβάνη και τη συμμορία στην οποία μετέχει. Σύντομα ωστόσο θα έχω την ευκαιρία να τον γνωρίσω. Θα κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με όσους υιοθέτησαν τις λάσπες του -όσο ψηλά κι αν βρίσκονται- μετά την αγωγή και τη μήνυση που θα τους κοινοποιήσω”, είχε γράψει στην επίμαχη ανάρτηση ο ανιψιός και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είναι αυτός ο οποίος διώκεται τώρα για συκοφαντική δυσφήμιση, με την δικογραφία να είναι στα χέρια του εισαγγελέα εφετών ( σ.σ. λόγω ειδικής δοσιδικίας, επειδή είναι δικηγόρος).

Η κατάπτυστη ανάρτηση για την οποία τώρα είναι κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση ο κος Δημητριάδης, είχε γίνει μετά τις αποκαλύψεις με έγγραφα του Documento για τον ρόλο του ως δικηγόρου του ομίλου Energa του καταδικασμένου πρωτοδίκως Αριστείδη Φλώρου από το 2010 έως τον Ιανουάριο του 2012.Κατά την κρίσιμη χρονική περίοδο δηλαδή που ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος έστηνε, κατά τη Δικαιοσύνη, το κόλπο γκρόσο για την υπεξαίρεση των εκατομμυρίων ευρώ από το δημόσιο ταμείο.

Η μήνυση Βαξεβάνη

Αμέσως μετά την επίμαχη ανάρτηση ο Κώστας Βαξεβάνης υπέβαλλε μήνυση αναφέροντας :

«Με την προειρημένη δημοσίευσή του στον προειρημένο χώρο κοινωνικής δικτύωσης, γνωστό στο ευρύ κοινό ως Τουίτερ (Twitter), ο εγκαλούμενος, Γρηγόριος Δημητριάδης, προέβαλε ενώπιον τρίτων προσώπων, και δη ενώπιον απροσδιορίστου και απεριορίστου αριθμού αναγνωστών του δημόσιου προσωπικού λογαριασμού του, τους εν γνώσει τους παντελώς αναληθείς, προσβλητικούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς»

«Όλα τα υπό του εγκαλουμένου διϊσχυρισθέντα ουδεμία απολύτως σχέση έχουν και δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, είναι καθ’ ολοκληρίαν και απολύτως αναληθή, ενώ αυτός τελούσε εν γνώσει τόσον της αναληθείας όσον και της βλαπτικότητας και της προσβλητικότητας αυτών για την τιμή, την υπόληψη και εν γένει την προσωπικότητά μου, ενώ αυτός διήπετο από ειδικό σκοπό προσβολής της τιμής και της υπόληψής μου ως προσώπου και δημοσιογράφου.»

«ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ – Και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου

. Εγκαλείται ο Γρηγόριος – Αλέξανδρος Δημητριάδης του Σπυρίδωνος, για τη σε βάρος μου τέλεση του εγκλήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης και αιτείται η κατά νόμον τιμωρία του.

Δηλώνεται παράσταση Πολιτικής Αγωγής για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης, που υπέστην από την προπεριγραφόμενη παράνομη, υπαίτια και αξιόποινη πράξη του μηνυομένου, για χρηματικό ποσόν 44€, με επιφύλαξη.

Διαβάστε ακόμη: Μήνυση Βαξεβάνη κατά Δημητριάδη για συκοφαντική δυσφήμιση

Είχε προηγηθεί κρεσέντο λασπολογίας της ΝΔ με ανακοίνωσή της, με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς προς τον εκδότη του Documento.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter