O «Αντίνοος» έφτασε: 14.000 κεραυνοί στο Ιόνιο και 1.500 στη Δυτική Ελλάδα – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

O «Αντίνοος» έφτασε: 14.000 κεραυνοί στο Ιόνιο και 1.500 στη Δυτική Ελλάδα – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Βροχές και καταιγίδες έφερε ο «Αντίνοος» στο Ιόνιο και μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας σήμερα Τρίτη. 

Τα ισχυρότερα φαινόμενα και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στο Νότιο Ιόνιο, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Κεντροδυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο, όπως φαίνεται και στο πίνακα που παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 20:00.

Παράλληλα ισχυρή κεραυνική δραστηριότητα καταγράφηκε στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα. Έως τις 20:00 το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περισσότερους από 14.000 κεραυνούς πάνω από το Ιόνιο, και από 1.500 πάνω από τη Δυτική Ελλάδα, όπως φαίνεται στο σχετικό χάρτη.

Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη, οι Σποράδες, καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Διαβάστε επίσης: Προ των πυλών ο «Αντίνοος» – Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

Την Τετάρτη το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια) πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,η ενίσχυση των φαινομένων οφείλεται στο βαρομετρικό χαμηλό που το πρωί της Τρίτης βρίσκεται στην περιοχή της Ιταλίας και από το απόγευμα θα πλησιάσει τη χώρα μας κινούμενο νοτιοανατολικά προς τη Θάλασσα των Κυθήρων (ακολουθεί σχετικός χάρτης).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter