Ο ασεβής υφυπουργός

«Μόνο και μόνο ότι μια ήμερα μετά την ανάρτηση είχαμε επίσημη απάντηση, απαντάει μόνο του σε όλα.

Ο κ. Αυγενάκης είναι πολιτικός, εγώ θέλω μόνο να λυθεί το πρόβλημα. 

Επίσης, δεν ξέρω αν και ο κ. Αυγενάκης λέει αλήθεια για τα χρήματα των προηγούμενων πριμ. Δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό». Η ατάκα-μαχαιριά της Κατερίνας Στεφανίδη στις γενικολογίες του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη περί νομοθετικής ρύθμισης για τα πριμ των πρωταθλητών του στίβου τα λέει όλα. Και μόνο ότι κινητοποιήθηκε για το θέμα που «σήκωσε» η μεγάλη Ελληνίδα αθλήτρια σχετικά με τα χρήματα που τους ζητάει πίσω η πολιτεία για τα μετάλλια που κέρδισαν στις διεθνείς διοργανώσεις φτάνει και περισσεύει για να καταλάβει και ο πιο αφελής ότι ο υφυπουργός δεν διστάζει να πει οποιοδήποτε ψέμα για να κερδίσει τις εντυπώσεις. 

Μόνο ζήτησε τα πριμ πίσω. Κόντρα σε έναν νόμο που ισχύει από το 1999 και ο οποίος μιλάει για μετάλλια στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και δεν διαχωρίζει ανοιχτό από κλειστό στίβο. Δεν απάντησε ούτε ασχολήθηκε ο Αυγενάκης με τα emails της Στεφανίδη. Και το έπραξε κακήν κακώς μόλις η ολυμπιονίκης δημοσιοποίησε το θέμα. Αγενής, ασεβής και ανίκανος έστω για τα στοιχειώδη, έσπευσε να απαξιώσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια και μαζί δεκάδες άλλους πρωταθλητές του στίβου και άλλων αθλημάτων μιλώντας για νομοθετική ρύθμιση. 

Πότε; Αφού τον ξεφώνισαν! Δικαιώνοντας για μια ακόμη φορά τους ξένους αξιωματούχους της FIFA και της UEFA που αρνούνται να συνομιλούν μαζί του γιατί τον θεωρούν αναξιόπιστο και για οτιδήποτε θέλουν το συζητούν με τον πρωθυπουργό ή τον υπουργό Επικρατείας. 

Σε ποιο άλλο κράτος συμβαίνει σε σοβαρά αθλητικά ζητήματα να μένει απέξω ο υπουργός Αθλητισμού κι εκείνος να μην παραιτείται;