Ο αθλητισμός στις κάλπες

Ο αθλητισμός στις κάλπες

H oμοβροντία των αρχαιρεσιών στις oμοσπονδίες ξεκινάει, οι «δεινόσαυροι» βρίσκονται στο κατώφλι της εξόδου και ο Αυγενάκης ζει το όνειρό του.

H μια μετά την άλλη οι αθλητικές ομοσπονδίες ξεκινούν τις εκλογές τους και οι «δεινόσαυροί» τους βρίσκονται στο κατώφλι της εξόδου. Σε δέκα μέρες ο ελληνικός αθλητισμός θα πορευτεί χωρίς Βασιλακόπουλο, χωρίς Σεβαστή, χωρίς Διαθεσόπουλο. Ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης ξεσκονίζει το καπέλο του… εξυγιαντή, έτοιμος να πουλήσει εκδούλευση σε δικαίους και κυρίως αδίκους, αφού η νομοθεσία που αλλάζει το τοπίο (με αυθαίρετα όρια ηλικίας κ.ο.κ.) καταγγέλλεται πανταχόθεν ως αντιδημοκρατική και ίσως αντισυνταγματική.

Το δράμα για την κυβέρνηση είναι ότι η επιχειρούμενη άλωση των ομοσπονδιών με κομματικά στελέχη βρίσκει τοίχο, την ίδια ώρα που ο Μανολιός φοράει τα ρούχα του αλλιώς. Αυτοί που «φεύγουν» παραδίδουν την εξουσία από το αριστερό χέρι στο –με το συμπάθιο– δεξί. Δηλαδή στον ίδιο τους τον εαυτό.

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος της κολύμβησης (28/3) αποδείχτηκε δεινός ντριμπλέρ μέσα στο νερό, αφού φρόντισε έγκαιρα να αναδειχτεί επίτιμος πρόεδρος, στηρίζοντας παράλληλα τον «οικουμενικό» Σπύρο Γιαννιώτη. «Παραλάβαμε μαούνα και παραδίδουμε υπερωκεάνιο» καυχιέται η απερχόμενη διοίκηση μέσα από την ιστοσελίδα της ΚΟΕ. Ο Διαθεσόπουλος είναι αφεντικό εδώ και 30 χρόνια και παραμένει παντοδύναμος, εκτός και αν από κάποιο θαύμα υπερισχύσει η αντιπολιτευόμενη παράταξη, με επικεφαλής τον Κυριάκο Γιαννόπουλο.

Η ΝΔ προσπάθησε να πατήσει πόδι στον ΣΕΓΑΣ (31/3) με πρόσωπο-αιχμή τον «όπου φυσάει ο άνεμος» βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, αλλά τα λοξά βλέμματα επέβαλαν την παρουσία ενός προσώπου βγαλμένου από τα γήπεδα. Η σιωπηλή ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου παρέλαβε το λάβαρο, αλλά οι μάσκες έπεσαν με την ανακοίνωση της περασμένης Τρίτης: «Δεν θα αφήσουμε να γίνει ο ΣΕΓΑΣ άντρο του Κουφοντίνα και του Covid-19»! Η παράταξη Σεβαστή έκανε ρελάνς με υποψήφια πρόεδρο τη Σοφία Σακοράφα, έχει την ανοιχτή υποστήριξη του Κώστα Κεντέρη και φυσικά θα κερδίσει με τον ίδιο τον Σεβαστή σε ρόλο σκιώδους σημαιοφόρου. Ο νυν πρόεδρος Κώστας Παναγόπουλος αποχωρεί οικειοθελώς.

Στο μπάσκετ (28/3) ο Αυγενάκης δεν τόλμησε να παραδώσει δαχτυλίδι σε κανέναν, αφού τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του αθλήματος παραμένουν αδιαπραγμάτευτα. Ο ιδιοκτήτης του Προμηθέα Βαγγέλης Λιόλιος είναι η διακριτική «δεξιά» επιλογή, χωρίς πολλές πιθανότητες νίκης απέναντι στον επί σειρά ετών συνεργάτη της ΕΟΚ Παναγιώτη Φασούλα. Ο Αγγελος Παπανικολάου είναι ο εκλεκτός του 83χρονου Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο οποίος κινεί τα νήματα από διάφορα πόστα (ακόμη και του γγΑ) εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Μόνο ο Λιόλιος έχει πιθανότητες να εξοστρακίσει τον «πατερούλη» στο περιθώριο.

Σε άλλες ομοσπονδίες όπου αποσύρονται αναγκαστικά «ισόβιοι άρχοντες» θα αλλάξουν τα πρόσωπα αλλά όχι τα πράγματα. Στη γυμναστική λογικά θα υπερισχύσει σήμερα ο κριτής Νίκος Προβιάς με τη στήριξη του Λευτέρη Πετρούνια, στην ποδηλασία κατεβαίνουν οι ίδιοι υποψήφιοι των προηγούμενων εκλογών (Διαμαντόπουλος, Πριστούρης), ενώ στο χάντμπολ επανεκλέγεται χωρίς αντίπαλο ο Κώστας Γκαντής υπό την αιγίδα του Στέλιου Αγγελούδη.

Διαφορετική απόχρωση έχουν οι εκλογές της άρσης βαρών (27/3) όπου η παράταξη Πύρρου Δήμα κονταροχτυπιέται με την παράταξη Βαλέριου Λεωνίδη, με βαριές καταγγελίες και ασήκωτα λόγια εκατέρωθεν για διαφθορά, ευνοιοκρατία και άλλα τρυφερά. Εξίσου βαρύ είναι το κλίμα και στην πάλη, με απίστευτα υπονοούμενα και μισόλογα που παραπέμπουν σε υπόκοσμο, ενώ η πυγμαχία δεν έχει ορίσει καν ημερομηνία αρχαιρεσιών.

Στην ιστιοπλοΐα (24/3) ο Αντώνης Δημητρακόπουλος ελπίζει να παραδώσει τον θώκο ύστερα από 24 χρόνια στη Νίκη Αναστασίου, απέναντι στα «θωρηκτά» του χώρου (Κακλαμανάκης, Μπεκατώρου κ.ά.) που διεκδικούν την προεδρία με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Τα δικαστήρια απέρριψαν τα τεχνάσματα Αυγενάκη στην ιστιοπλοΐα για ορισμό προσωρινής διοίκησης λόγω του γνωστού σκανδάλου, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και στο μπάντμιντον, που επιχειρήθηκε να υπαχθεί στην ομοσπονδία τένις.

Δεν θεωρείται τυχαία η σπουδή του υφυπουργείου για τα πανιά και για τα κουπιά, αφού υπάρχουν στα σκαριά «επενδύσεις» σε υδατοδρόμια, μαρίνες κ.λπ. (στο Φαληρικό Δέλτα, στον Σχινιά και αλλού) σε βάρος του ναυταθλητισμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter