Ο δαίμονας της ερευνητικής δημοσιογραφίας

Ο δαίμονας της ερευνητικής δημοσιογραφίας

Αρκετές φορές στη δημοσιογραφική έρευνα λόγω του τεράστιου όγκου των δεδομένων που προκύπτουν στην πορεία της και τα οποία πρέπει να επεξεργαστούν το συντομότερο δυνατό μπορεί να αποτυπωθούν λάθη στο τελικό κείμενο.

Το Documento στο κυριακάτικο φύλλο του στην έρευνά του για τα μυστήρια της Αντιπάρου, συνέδεσε εκ παραδρομής ορισμένες δραστηριότητες και κάποια εταιρικά σχήματα του Ιάσονα Τσάκωνα με εκείνα που ανήκουν στον αδερφό του, Ίωνα Τσάκωνα.

Αποκαθιστούμε λοιπόν την αλήθεια όπως οφείλουμε. Εκ παραδρομής αποδώσαμε εταιρείες που σχετίζονται είτε άμεσα είτε έμμεσα με τον Ίωνα Τσάκωνα στον αδερφό του και φίλο του πρωθυπουργικού ζεύγους με τις μπίζνες στην Αντίπαρο, επιχειρηματία, Ιάσονα Τσάκωνα.

Διαβάστε επίσηςΚράτος εν κράτει ο πρωθυπουργικός φίλος στο νησί

Αν και μεταξύ τους υπάρχει αρκετή ομοιότητα (τόσο στον τρόπο με τον οποίο κινούνται επιχειρηματικά αλλά και εμφανισιακά) το όνομα που βρίσκεται καταχωρημένο στα Paradise Papers είναι αυτό του Ίωνα Τσάκωνα, γεννημένου το 1976 και όχι του Ιάσωνα, γεννημένου 4 χρόνια νωρίτερα, το 1972.

Οι αναφορές του Documento και η έρευνά του που αφορά την Αντίπαρο, όπως και φυσικά την επιχειρηματική προσπάθειά του Ιάσωνα Τσάκωνα για «αστικό εξευγενισμό» (gentrification) στην περιοχή του Κεραμεικού και του Μεταξουργείου ισχύουν μέχρι κεραίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter