Ο Δένδιας λέει… ότι δεν υπήρξε καθυστέρηση, ο Φλώρος ότι δεν κλήθηκε αλλά ο κόσμος παραμένει εγκλωβισμένος για μία ακόμα ημέρα

Ο Δένδιας λέει… ότι δεν υπήρξε καθυστέρηση, ο Φλώρος ότι δεν κλήθηκε αλλά ο κόσμος παραμένει εγκλωβισμένος για μία ακόμα ημέρα

Την ώρα που ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Θεσσαλία για δεύτερη ημέρα καταγγέλλοντας ότι τους έχουν αφήσει στο έλεος, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Νίκος Δένδιας, -ο οποίος σημειώνεται επέστρεψε εσπευσμένα από ταξίδι στα Αραβικά Εμιράτα για να συντονίσει την επιχείρηση του Στρατού-, λέει ότι… δεν υπήρξε καθυστέρηση στην συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων για να σωθεί ο κόσμος.

Διαβάστε επίσης: Γιατί Μητσοτάκης και Φλώρος δεν κινητοποίησαν τον στρατό να σώσουν τον κόσμο;

Όλα αυτά, την ώρα που ο ίδιος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ομολόγησε ότι δεν κινητοποιήθηκε γιατί δεν κλήθηκε από την Πολιτική Προστασία, αποδίδοντας ουσιαστικά στον εαυτό του τον ρόλο λοχία, ενώ είναι αρχηγός με αρμοδιότητες και ειδικούς σχεδιασμούς.

«Με αυταπάρνηση, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, οι Ένοπλες Δυνάμεις εκτέλεσαν με επαγγελματισμό και αφοσίωση στο καθήκον τις εντολές που τους δόθηκαν για βοήθεια στους συνανθρώπους μας. Επιθυμώ να διαβεβαιώσω την ελληνική κοινωνία ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια όπου κληθούν από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη Διαχείριση Κρίσεων του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές. Όπως προβλέπεται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, έχοντας τεθεί σε ετοιμότητα από την Τετάρτη το βράδυ. Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε» ανέφερε συγκεκριμένα.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα ελικόπτερα της πυροσβεστικής, για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων εμφανίστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης, ωστόσο δεν επιχείρησε κανένα Σινούκ. Ο στρατός που επιχειρούσε με μερικές μπουλντόζες την Τετάρτη αύξησε τις δυνάμεις του την Πέμπτη και παρόλα αυτά οι αρχές δεν έχουν καταφέρει όχι μόνο να απεγκλωβίσουν αλλά ούτε και να παραδώσουν πόσιμο νερό, τρόφιμα και φάρμακα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κοντινή απόσταση από τις πληγείσες περιοχές υπάρχουν ειδικές μονάδες και στρατόπεδα, ωστόσο δεν κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις, άρματα και αμφίβια μέσα που ήταν πολύ κοντά. Ο Στρατός μέσα σε ώρες θα μπορούσε να αποκαταστήσει τις συγκοινωνίες για να γίνουν απεγκλωβισμοί με πλωτές ρωσικές γέφυρες που διαθέτει. Ωστόσο, δεν έγινε ούτε αυτό. Ακόμη και το πρωί της Παρασκευής άνθρωποι κάνουν εκκλήσεις για βοήθεια, παραμένοντας εγκλωβισμένοι σε ταράτσες και ψηλά κτίρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter