Ο δήμαρχος Αργοστολίου αγόρασε μάσκες πολύ πιο ακριβά και ζητάει και τα ρέστα

Ο δήμαρχος Αργοστολίου αγόρασε μάσκες πολύ πιο ακριβά και ζητάει και τα ρέστα

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την προκλητική αγορά των 37.500 μασκών μιας χρήσης ακριβότερες από το σούπερ μάρκετ του υιού του δημοτικού του συμβούλου με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, επιχειρεί ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος αλλά δυστυχώς γι αυτόν εκτίθεται περισσότερο.

Παραβλέποντας το ηθικό του ζητήματος της εμπλοκής του μέλους της παράταξής του στην υπόθεση και με καθυστέρηση δέκα ημερών ο κ. Μιχαλάτος σε επιστολή του που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα απαντά στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι ο δήμος Αργοστολίου:

«Απευθύνθηκε στην κατασκευάστρια εταιρεία (σ.σ.: πρόκειται για την εταιρεία ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ») απευθείας και ζήτησε προσφορά για την συγκεκριμένη μάσκα που είχε επιλεγεί. Δεν απευθυνθήκαμε σε κανέναν έμπορο, σε κανέναν ενδιάμεσο αλλά απευθείας στον κατασκευαστή. Η τιμή που μας προσέφερε το Σεπτέμβριο 2020, ήταν 0,40 (σαράντα λεπτά) ανά μάσκα χωρίς ΦΠΑ.»

Δυστυχώς για τον κ. Μιχαλάτο η απάντηση που λάβαμε από την συγκεκριμένη εταιρεία, όταν εκθέσαμε τους σημερινούς ισχυρισμούς του ήταν ότι στο λογιστήριό της δεν έχει καταγραφεί ποτέ και πουθενά… καμία αίτηση για προσφορά η διαδικασία αγοραπωλησίας μασκών με τον δήμο Αργοστολίου .

Εξ άλλου – όπως αναφέρθηκε – η διαδικασία των ΟΤΑ που ζητούν προσφορές για τις μάσκες λόγω της πανδημίας του covid 19 γίνεται πάντα εγγράφως.

Σημειώνεται ότι ο δήμος Περιστερίου – όπως είχε γράψει η εφημερίδα Documento – είχε προμηθευτεί μάσκες από τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ σε τιμή 0,15 λεπτά την μία… όπως φαίνεται και στο σχετικό έγγραφο στην Διαύγεια: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : DIAYGEIA DHMOS PERISTERIOY

Μετά από αυτό ο κ. Μιχαλάτος ας κάνει την αυτοκριτική του ως δήμαρχος και ας αναλογιστεί τις ηθικές του ευθύνες απέναντι στους πολίτες που τον ψήφισαν.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/12/08/5fcf8330825e631d385b97b2.pdf

Πηγή: apokalypseis.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter