Ο Δήμος Καλαμάτας «ξεπλένει» τον πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Κουκούτση

Ο Δήμος Καλαμάτας «ξεπλένει» τον πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Κουκούτση

Τον υπόδικο και αμετανόητο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση, «ξεπλένει» ο Δήμος Καλαμάτας, τοποθετώντας τον, μετά από συνεργασία με τη δημοτική αρχή, στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στον Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και ανατολικής Μάνης.

Η κίνηση αυτή από πλευράς της δημοτικής Αρχής Καλαμάτας ως προς τον πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής όπου και απολογήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, τόσο από μέλη διαφόρων παρατάξεων που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο όμως και από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με τη θέση του ως αναπληρωματικό μέλος στη Σχολική επιτροπή ο πρώην βουλευτής της Χ.Α. τοποθετήθηκε και ως μέλος στο Σύνδεσμο Ύδρευσης και στο οποίο εκλέχθηκε πρόεδρος με fast track διαδικασίες στη θέση του Προέδρου

Αυτό μάλιστα έγινε δύο μόνο μέρες πριν ο Δημήτρης Κουκούτσης καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου προκειμένου να απολογηθεί, πράγμα που λειτούργησε ως θείο δώρο για τον ίδιο, αφού το χρησιμοποίησε στην υπερασπιστική του γραμμή, θέλοντας να δείξει ότι συμμετέχει σε δημοκρατικές διαδικασίες εκτός του ναζιστικού μορφώματος

Όπως δήλωσε στο documentonews.gr ο Σταμάτης Μπεχράκης δημοτικός Σύμβουλος στον δήμο Καλαμάτας με την παράταξη «Ανοιχτός Δήμος», η διαδικασία που ακολουθήθηκε προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος ο Κουκούτσης, χαρακτηρίζεται εσπευσμένη αφού κανονικά για να γίνει η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο, έπρεπε να υπάρχει απαρτία μελών, πράγμα που δεν συνέβη καθώς ένα μέλος στον σύνδεσμο ύδρευσης, έπρεπε να αντικατασταθεί με νέα ψηφοφορία από το δημοτικό συμβούλιο Μεσσήνης. 

«Υπήρχε ένα διαδικαστικό πρόβλημα, ο Δήμος Μεσσήνης είχε έναν δημοτικό σύμβουλο στον σύνδεσμο ύδρευσης που είχε εκπέσει από το δικαστήριο. Αυτό σημαίνει ότι  έπρεπε να ξανασυνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο της Μεσσήνης για να αποφασίσει ποιος θα είναι ο αναπληρωτής του για να τον στείλει στο σύνδεσμο ύδρευσης. Ωστόσο δεν περίμεναν και αντί για 15 ήμασταν 14 στο σώμα στο σύνδεσμο κ αυτό είναι ένα θέμα που το διατηρούμε για να το χτυπήσουμε νομικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεχράκης και πρόσθεσε πως «το ότι δεν περίμεναν τον 15ο να οριστεί σύμβουλος και το έκαναν με επίσπευση ώστε να μπορέσει την μεθεπόμενη να πάει στο δικαστήριο και να πει είμαι πρόεδρος του συνδέσμου δείχνει ακριβώς και την τεκμηρίωση του ξεπλύματος στην πράξη».

Ο κ. Μπεχράκης χαρακτήρισε την κατάσταση εξαιρετικά σοβαρή καθώς ως πρόεδρος «έχει έμμισθη διοικητική θέση που τον αναβαθμίζει από σύμβουλο σε θέση που παράγει αποφάσεις για εργαζόμενους, προσλήψεις και του δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσει έναν κύκλο γύρω του». 

Ο κ. Οικονομάκος Δημήτρης, δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός πως «ένας υπόδικος πρώην βουλευτής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής τοποθετείται σε θέση ευθύνης», ενώ παράλληλα μίλησε για «τραγικό το ολίσθημα από την πλευρά της δημοτικής Αρχής που στηρίχτηκε από τη ΝΔ θέτοντας τον ουσιαστικά σε μια έμμισθη θέση».

«Ουσιαστικά με αυτή την ενέργεια η δημοτική αρχή τον ξεπλένει και του δίνει άφεση αμαρτιών για ότι έχει κάνει μέσα στη Χρυσή Αυγή προσπαθεί να δείξει ένα προσωπείο διαφορετικό απ ότι συμπόρευση του με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή αλλά δεν μπορεί να αλλάξει δεν μπορεί να ξεπλυθεί. Δεν μιλάμε για έναν απλό ψηφοφόρο της Χ.Α., ήταν βουλευτής 7 χρόνια. Ήταν μέσα στην καρδιά της ναζιστικής οργάνωσης και όπως και οι υπόλοιποι τώρα προσπαθεί να πετάξει από πάνω του αυτό τον μανδύα», τόνισε ο κ. Οικονομάκος

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος είναι και στέλεχος της Νέας Δημοκρατία, κατηγορείται ευθέως για ένα ξέπλυμα άνευ προηγουμένου στον ακροδεξιό με το γαλάζιο παρελθόν Κουκούτση, ο οποίος ακόμα και σήμερα και συγκεκριμένα κατά την απολογία του ύμνησε τον Γιάννη Λαγό και είπε πως είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στην περιοχή του Πειραιά. 

Ο ίδιος ωστόσο σε επικοινωνία που είχε το documentonews.gr μαζί του, ισχυρίστηκε πως οι αντιδράσεις αυτές προς το πρόσωπο του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή είναι… υπερβολικές, ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά την κατηγορία περί ξεπλύματος. «Τι πάει να πει ξέπλυμα; Ο κ. Κουκούτσης όταν απολογήθηκε δεν είχε καμιά ιδιότητα», είπε.

Για του λόγου το αληθές,παραθέτουμε ένα απόσπασμα από την απολογία του Δημήτρη Κουκούτση:

Πρόεδρος: Τώρα που είσαστε;

Κουκούτσης: Μεσσήνης, Δυτ. Μάνης και Καλαμάτας, υπεύθυνος συνδέσμου υδρεύσεως.

Πρόεδρος: Από πού;

Κουκούτσης: Από εκλογές στο Δήμο, Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Δημήτρης Κουκούτσης δεν έκρυψε ποτέ την ενασχόλησή του με τη Νέα Δημοκρατία κατά το παρελθόν, καθώς όπως είπε με παράπονο και πάλι στην απολογία του «στη ΝΔ ήμουν ο ακροδεξιός στη ΧΑ ήμουν ο Νδημοκρατης». 

Σε συνέχεια της επικοινωνία μας με τον κ. Βασιλόπουλο, απαντώντας σε ερώτηση για το αν γνωρίζει ότι ο Δημήτρης Κουκούτσης είναι κατηγορούμενος για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ο δήμαρχος επέλεξε τη στάση «δεν ξέρω δεν απαντώ» ενώ μάλιστα άφησε να εννοηθεί πως ο Δημήτρης Κουκούτσης δεν (!) ξεφεύγει από το δημοκρατικό πλαίσιο:

«Προφανώς και γνωρίζω ότι ο κ. Κουκούτσης είναι κατηγορούμενος. Όταν ο κ, Κουκούτσης καταδικαστεί ή οποιοσδήποτε άλλος ξεφύγει από το δημοκρατικό πλαίσιο προφανώς εγώ ως δήμαρχος έχω την υποχρέωση να τον επαναφέρω στην τάξη και όχι μόνο αυτό, αλλά να διακόψω οποιαδήποτε επαφή μαζί του.

Δεν ξέρω τι έχει γίνει παλιά, εγώ δεν μπαίνω σ αυτή τη διαδικασία. Αυτά είναι πράγματα που θα τα εξετάσει η δικαιοσύνη. Εγώ ξέρω ότι αυτή τη στιγμή ο κ Κουκούτσης συμμετείχε σε μία εκλογική διαδικασία και είναι στο δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Κουκούτσης δεν κατέβηκε με τη σημαία της Χρυσής Αυγής. Προφανώς και δεν θα συζητούσα μαζί του αν είχε κατέβει με αυτή τη σημαία».

Βάση αυτής της απάντησης όταν ερωτήθηκε αν θεωρεί ότι ο Δημήτρης Κουκούτσης έχει ή δεν έχει ξεφύγει από το δημοκρατικό πλαίσιο ο κ. Βασιλόπουλος είπε:

«Εγώ δεν μπορώ να τα κρίνω αυτά τα πράγματα αυτά κρίνονται από τη δικαιοσύνη και  ανάλογα με το αποτέλεσμα της δικαιοσύνης θα είναι και τα επόμενα βήματα μας αν προκύψει μια καταδίκη, δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει σε οποιοδήποτε επίπεδο με τη δημοτική ομάδα έστω και περιφερική να είναι η συνεργασία». 

Για τον κ. Βασιλόπουλο απ’ ό,τι φαίνεται ο Δημήτρης Κουκούτσης δεν έχει παρελθόν. 

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως αν ήθελε να τον τοποθετήσει κάπου θα μπορούσε να τον τοποθετήσει απευθείας πρόεδρο σε ένα νομικό πρόσωπο όπως του δίνει το δικαίωμα η νομοθεσία, αλλά εκείνος δεν το επέλεξε. 

«Ο κ Κουκουτσης από μένα προτάθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας που ζήτησα από όλους τους συνδυασμούς. Κάποιοι δέχτηκαν κάποιού όχι. Στο πλαίσιο της δόκιμης αυτής της συνεργασίας τον τοποθέτησα ως μέλος του διοικητικό συμβούλιο ύδρευσης εκεί για να εκλεγεί κάποιος πρόεδρος ή αντιπρόεδρος θέλει το 50% δηλαδή 8 ψήφους, εγώ ως παράταξη έχω 5», είπε συγκεκριμένα, όμως δεν αναφέρθηκε στην έλλειψη του ενός μέλους από τον δήμο Μεσσήνης.  

Παράλληλα οι αντιδράσεις είναι εξαιρετικά έντονες και όσον αφορά την τοποθέτηση του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή ως αναπληρωματικό μέλος της Σχολικής επιτροπής. 

Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου δημιουργήθηκε ένταση όταν εκδηλώθηκαν αντιδράσεις για τις «σκοταδιστικές αντιλήψεις» του αμετανόητου Κουκούτση και την επικινδυνότητα της τοποθέτησης του σε πόστο που αφορά παιδιά και εκπαίδευση την ίδια ώρα που εκείνος υποστηρίζει τον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από τα σχολεία. 

«Λέμε έξω οι φασίστες από τα σχολεία και πάνε και βάζουν τον Κουκούτση στη Σχολική Επιτροπή, μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που ζητούσε από τους νηπιαγωγούς να μην δέχονται προσφυγόπουλα», δήλωσε ο κ. Μπεχράκης

Από την πλευρά της η Γ.Γ. Ένωσης Συλλόγων και Κηδεμόνων Δήμου Καλαμάτας – που έχει βγάλει ανακοίνωση και καταδικάζει την τοποθέτηση του υπόδικου Κουκούτση στην επιτροπή – Ιωάννα Παπαπδάκη, μιλώντας στο documentonews.gr είπε:

«Δεν δεχόμαστε άνθρωπος που προέρχεται από αυτόν τον χώρο, ο οποίος είναι υπόδικος, γνωρίζουμε όλοι το ιστορικό και το βιογραφικό του, το ότι έφυγε από τη Χρυσή Αυγή δε λέει κάτι, ξέρουμε ποιος είναι και στην κοινότητα γνωρίζουμε ποιος είναι, δεν ανεχόμαστε αυτός ο άνθρωπος, με τις ιδέες που πρεσβεύει να είναι σε μια επιτροπή που έχει να κάνει με τα παιδιά και τα σχολεία μας.

Είναι πολλά τα ζητήματα που τίθεται. Ο δήμος Καλαμάτας δεν μπορεί να ξεπλένει αυτόν τον άνθρωπο. Στην απολογία του δήλωσε τις ιδιότητες του».

Η ανακοίνωση-καταγγελία της Ένωσης Γονέων

«Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Καλαμάτας είναι κάθετα αντίθετη στην τοποθέτηση του πρώην χρυσαυγίτη, γνωστού για τις ρατσιστικές και ακροδεξιές του απόψεις, Δημήτρη Κουκούτση, στη Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου.

Στη συνεδρίαση 18/2019 του δημοτικού συμβουλίου, απόφαση 469/2019 (30/09/2019) τόσο η νέα δημοτική αρχή όσο και η πλειοψηφία των παρατάξεων, δέχτηκαν τον τ. βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, τον αμετανόητο φασίστα Δημήτρη Κουκούτση, να είναι μέλος της Σχολικής Επιτροπής.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν δεχόμαστε ως συνομιλητή μας για ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση των παιδιών μας, το μέλλον των παιδιών μας, υποστηριχτές του μίσους, υποστηρικτές των διακρίσεων, υποστηριχτές του φασισμού.

Ως γονείς και ως πολίτες αυτού του Δήμου δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε αυτές τις αποφάσεις της νέας δημοτικής αρχής, των δημοτικών παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων που τις υποστηρίζουν.

Θυμίζουμε σε όλους τα λόγια του Μάνου Χατζιδάκι «Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει…. Η μορφή του τέρατος είναι αποκρουστική. Όταν όμως το πρόσωπο του τέρατος πάψει να μας τρομάζει, τότε πρέπει να φοβόμαστε… γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρχίσει να του μοιάζουμε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter