Ο δημοσιογράφος της FAZ «βάζει στη θέση της» τη Σπυράκη: Μην με παραφράζετε

Ο δημοσιογράφος της FAZ «βάζει στη θέση της» τη Σπυράκη: Μην με παραφράζετε

Ο δημοσιογράφος της FAZ Mίχαελ Μάρτενς, απάντησε σήμερα στα μισόλογα της Μαρίας Σπυράκη, η οποία τον εγκαλούσε ουσιαστικά για τις πηγές του.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να διαψεύσει δημοσίευμα της FAZ στο οποίο ο συντάκτης του άρθρου επικαλούμενος πηγές στο Βερολίνο ισχυρίζεται ότι «ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ονοματολογικό».

Η ΝΔ χαρακτήρισε «απολύτως ψευδές από την πρώτη ως την τελευταία του λέξη», το άρθρο και στη συνέχεια ο δημοσιογράφος της γερμανικής – συντηρητικής-  εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, Mίχαελ Μάρτενς έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

«Εγώ υποστηρίζω πως 2 πηγές από το Βερολίνο μου ανέφεραν ότι ο Μητσοτάκης είπε ακριβώς αυτό: Είναι εντάξει με μία συμφωνία αλλά πρέπει να κάνει θόρυβο για να κρατήσει ενωμένη τη ΝΔ».

Μετά από αυτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος ζήτησε εξηγήσεις από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκης ενώ ο Ευάγγελος Αντώναρος δεν θα μπορούσε να μην έχει σχολιάσει τα όσα έγιναν.

Στο παραπάνω tweet κλήθηκε να απαντήσει η Μαρία Σπυράκη η οποία, κάλεσε τον κ. Μάρτενς «να τσεκάρει τις πηγές του».

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος επανέρχεται με δύο νέα tweets και απαντά στην κα Σπυράκη:

«Αγαπητή κυρία Σπυράκη, εάν με επικαλείστε, σας παρακαλώ να το κάνετε σωστά. Οι πηγές μου ποτέ δεν μου είπαν ότι η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της επικύρωσης της συμφωνίας με τα Σκόπια. Προφανώς και η ΝΔ θα είναι εναντίον της συμφωνίας. Αυτό που έγραψα ήταν: Μου είπαν ότι ο κ. Μητσοτάκη διαβεβαίωσε διάφορους συνομιλητές του ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ήταν αντίθετος σε μια συμφωνία για το Σκοπιανό»

Ο ίδιος επανήλθε με δεύτερο tweet στο οποίο εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα δημοσιεύσει σύντομα ένα πιο αναλυτικό ρεπορτάζ για τον πρόεδρο της ΝΔ και τη συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ, προμηνύοντας νέες αποκαλύψεις σχετικά με το θέμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter