Ο εκλεκτός του Σαμαρά Μητροπολίτης Μεσσηνίας, απειλεί μέσω ΣΚΑΙ

Ο εκλεκτός του Σαμαρά Μητροπολίτης Μεσσηνίας, απειλεί μέσω ΣΚΑΙ

Βήμα στον ΣΚΑΙ βρήκε ο εκλεκτός του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, για να απειλήσει την κυβέρνηση πως «αν δράσει μονομερώς, όλα τα μέλη της Ιεραρχίας θα βρεθούν προ των ευθυνών τους».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «η συντριπτική πλειονότητα των μητροπολιτών είναι κατά των προτάσεων του Κράτους για την μισθοδοσία».

Μετά από όλη την κρίση, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, την τρομακτική αύξηση της ανεργίας και την αποχή της Εκκλησίας από κάθε αντίδραση, η μόνη στιγμή που επέλεξαν ορισμένοι «ιεράρχες» να αντιδράσουν είναι το μισθολογικό καθεστώς τους.

Και μάλιστα όταν η μονιμότητά τους δεν εξαρτάται από το καθεστώς του Δημοσίου υπαλλήλου ενώ η Πολιτεία θα καταβάλει τα αντίστοιχα ποσά!

Ο κ. Χρυσόστομος μάλιστα, τον οποίο σύμφωνα με το ρεπορτάζ επιθυμούσε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη θέση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, προειδοποίηση την κυβέρνηση και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πως θα υπάρξουν «πολύ άσχημες εξελίξεις» στην Ιεραρχία εάν η Βουλή νομοθετήσει αλλαγές στην δημοσιοϋπαλληλική σχέση των κληρικών προτού ολοκληρωθεί ο διάλογος Κράτους – Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο οποίος απέφυγε στη συνέντευξη να θέσει θέμα αντικατάστασης του κ. Ιερώνυμου, οι προτάσεις της κυβέρνησης για την μισθοδοσία του κλήρου έχουν προκαλέσει την ενόχληση 73 εκ των 82 μητροπολιτών. «Αριθμός που μπορεί να αυξηθεί εάν ο πρωθυπουργός επιμείνει στις θέσεις του», ανέφερε συγκεκριμένα.

Σε γραμμή ΝΔ μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως συμπεριφέρεται με «απαράδεκτο» και «απαξιωτικό» τρόπο στην Εκκλησία, ενώ επέκρινε τον αρχιεπίσκοπο πως επέδειξε υπερβολική εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε ακόμα: Ο πόλεμος κατά Ιερώνυμου και το μυστικό ραντεβού με Μητσοτάκη

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ κατά Κυριάκου για τη δήλωση: Εγώ είμαι Χριστιανός, ο Τσίπρας άθεος προς τον Ιερώνυμο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter