Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου «αδειάζει» την κυβέρνηση για τα τεστ στις εκκλησίες: «Δική μας η απόφαση»

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου «αδειάζει» την κυβέρνηση για τα τεστ στις εκκλησίες: «Δική μας η απόφαση»

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, μιλώντας σήμερα, Παρασκευή στο ΣΚΑΪ γκρέμισε για ακόμη μια φορά το κυβερνητικό αφήγημα που ήθελε την προτροπή της Ιεράς Συνόδου προς τους πιστούς να κάνουν rapid test ή μοριακό για να πάνε στην εκκλησία να ήταν ουσιαστικά μια «πρωτοβουλία» της κυβέρνησης η οποία και ελήφθη μετά από συνεννόηση μαζί της.

Δίνοντας μια ξεκάθαρη και πολύ προσεκτική απάντηση, ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος άφησε έκθετο τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τα φιλοκυβερνητικά σάιτ που προσπαθούν να καλύψουν τα ψέματα του πρωθυπουργού εμφανίζοντας τον ούτε λίγο, ούτε πολύ ως εμπνευστής της εγκυκλίου. Υποστήριξε πως οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου ήταν ειλημμένες και αφού το πληροφορήθηκε η κυβέρνηση, έτρεξε πίσω από την ηγεσία της Εκκλησίας και ζήτησε να αποτυπωθούν και εγγράφως.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας σε Ιερώνυμο: Η Εκκλησία προτείνει αυτό που δεν τολμά η κυβέρνηση να εφαρμόσει

«Εμείς αποφασίσαμε στις 3 Νοεμβρίου και στο δελτίο Τύπου υπάρχει αυτή η προσπάθεια της Ιεράς Συνόδου προς τους ιερείς και τους πιστούς να κάνουν τον εμβολιασμό και παράλληλα προχωρήσαμε και ένα βήμα παραπέρα παρότι η κυβέρνηση επέτρεψε στους χώρους λατρείας να εισέρχονται χωρίς τεστ, προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα. Και είπαμε να μπορούν να κάνουν τον διαγνωστικό έλεγχο γιατί επιβάλλεται για όλους μας. Αυτό, λοιπόν, όντως η κυβέρνηση το έμαθε και ζήτησε να το αποτυπώσουμε και εγγράφως. Πράγμα το οποίο, βέβαια, θα κάναμε έτσι κι αλλιώς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Ο Μητσοτάκης κάνει πλάτες στην Εκκλησία-Είναι δύσκολο να εφαρμοστεί έλεγχος με τεστ

Την Πέμπτη το Μαξίμου διέρρευσε ότι «μετά από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας και ύστερα από αυτά που είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο MEGA, η Ιεραρχία της Εκκλησίας ανταποκρίθηκε αμέσως και εξέδωσε εγκύκλιο για την τήρηση των μέτρων και τη διενέργεια τεστ (…)».

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter