Ο έρωτας του Μητσοτάκη με τη Μαρέβα και την παρανομία

Ο έρωτας του Μητσοτάκη με τη Μαρέβα και την παρανομία

Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στην εκπομπή της τηλεπαρουσιάστριας Κατερίνας Καινούργιου, προκειμένου να αναδείξει για ακόμη μια φορά την… ανθρώπινη πλευρά του. Οπως ήταν αναμενόμενο, μεγάλο μέρος της συνέντευξης αφορούσε την οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και κυριότερα την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία όπως εκμυστηρεύθηκε είναι ο έρωτας της ζωής του. Μια δήλωση η οποία έχει γίνει σήμερα τίτλος σε σχεδόν όλες τις μεγάλες ιστοσελίδες της χώρας. Οι οικογενειακές ιστορίες του πρωθυπουργού.

Είναι σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να δώσει μια πραγματική συνέντευξη, όπου θα του τεθούν «σκληρές» ερωτήσεις. Το αποφεύγει επειδή η χώρα έχει καταστεί ένα αδιανόητο κέντρο διαφθοράς, εξαιτίας της σωρείας σκανδάλων που έχουν αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας. Κι έτσι, λίγες μόλις μέρες πριν τις εκλογές, η κοινωνία καλείται για ακόμη μια φορά να παρακολουθήσει μια συνέντευξη όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλύει το πόσο καλός πατέρας και σύζυγος είναι. Δεν έχει σημασία ότι είναι ο πρωθυπουργός των εκατό σκανδάλων. Σημασία έχει το πόσο αγαπάει τη σύζυγό του. Σημασία έχει ότι «τσαλακώνεται» στην κάμερα, αφού μιλάει για τον –προ ετών- χωρισμό του. Σημασία έχει ότι είναι «ανθρώπινος». Το μόνο που δεν έχει σημασία, είναι το τι έχει επιφέρει στον τόπο η διακυβέρνησή του.

Το ασυμβίβαστο

Παρόλα αυτά, υπάρχει και κάτι σημαντικό που προέκυψε από όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τη σχέση του με τη σύζυγό του. Κι αυτό γιατί όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «η Μαρέβα είναι ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Είναι μια γυναίκα την οποία όχι απλά αγαπώ πολύ, την σέβομαι, την εκτιμώ, της αναγνωρίζω ένα φοβερό δυναμισμό και βέβαια είναι ένα φοβερό στήριγμα. Εχει βάλει στην άκρη επαγγελματικά πράγματα που θα μπορούσε να κάνει, πολύ εύκολα για να υποστηρίξει τη δικιά μου επαγγελματική διαδρομή γιατί ήξερε ότι θα υπήρχαν προφανή ασυμβίβαστα αν ήθελε να κάνει πράγματα. Όχι νομικά, αλλά ουσιαστικά ασυμβίβαστα. Αν ήθελε να κάνει πράγματα τα οποία μπορούσε να κάνει και είμαι πολύ τυχερός που μπορώ να έχω έναν τέτοιο άνθρωπο στη ζωή μου».

Δεν ξέρουμε ποια είναι αυτά τα ασυμβίβαστα στα οποία αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το σίγουρο είναι ότι σίγουρα υπάρχει κάτι που δεν άφησε στην άκρη η Μαρέβα Γκραμπόφσκι για χάρη της πολιτικής διαδρομής του σύζυγού της: το σπίτι του Βολταίρου. Η Μαρέβα Γκρμαπόφσκι, -όπως και ο σύζυγός της-, γνώριζε ότι από το 2016 υπήρχε ασυμβίβαστο στο να κατέχει μετοχές στη γαλλική εταιρεία μέσω της οποία αγοράστηκε το σπίτι του Βολταίρου. Αυτό δεν την απέτρεψε όμως, συνέχισε παρανόμως να είναι μέτοχος στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Είναι επομένως αν μη τι άλλο εξοργιστικό να μιλάει για ασυμβίβαστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν έχει αποκαλυφθεί το τεράστιο σκάνδαλο του παράνομου πρωθυπουργικού πόθεν έσχες.

Όπως έχει ήδη αποκαλύψει το Documento, στο φορολογικό έτος 2016, το πρωθυπουργικό ζεύγος δήλωσε στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλε για το φορολογικό έτος 2016 πως η Μαρέβα Γκραμπόφσκι –ήταν υπόχρεη δήλωσης πόθεν έσχες εξαιτίας της πολιτικής ιδιότητας του συζύγου της-, μεταβίβασε το 95% των μετοχών που κατείχε στη γαλλική εταιρεία SCI Personal Ventures, μέσω της οποίας αγοράστηκε το περίφημο σπίτι του Βολταίρου. Αυτό ήταν ψευδές.

Κι αυτό γιατί όπως αποκάλυψε το Documento –βασιζόμενο σε δημόσια έγγραφα του γαλλικού κράτους-, η επίμαχη μεταβίβαση δεν πραγματοποιήθηκε το 2016 αλλά στις 20 Δεκεμβρίου του 2020. Μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία η Μαρέβα Γκραμπόφσκι συνέχιζε να κατέχει το 95% των μετοχών στη συγκεκριμένη εταιρεία. Κι έτσι, στις 20 Δεκεμβρίου 2020 οι συγκεκριμένες μετοχές μεταβιβάστηκαν στην ελληνική εταιρεία MGPG Investment Consulting ΙΚΕ, η οποία ιδρύθηκε δύο ημέρες πριν από την επίμαχη μεταβίβαση και η οποία επίσης ανήκει στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι και τον ετεροθαλή αδελφό της.

Δεν είναι μόνο ότι επί τέσσερα χρόνια υπέβαλε ψευδές πόθεν έσχες. Είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι παραβίασαν κατάφωρα το νόμο. Κι αυτό γιατί όπως προκύπτει από το άρθρο 8, παρ. 1 του ν. 3213/2003, ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές είναι ορισμένα μόνο από τα πολιτικά πρόσωπα στα οποία «απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως, είτε με παρένθετα πρόσωπα». Στα παρένθετα πρόσωπα λογίζονται μεταξύ άλλων «οι σύζυγοι και οι εν διαστάσει σύζυγοι». Άρα, και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, αυτή η παραβίαση του νόμου στην οποία υπέπεσε το πρωθυπουργικό ζεύγος, «τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ».

Αυτό δεν είναι ασυμβίβαστο;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter