Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας αναδιπλώνεται μετά τις ρωσικές αντιδράσεις

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας αναδιπλώνεται μετά τις ρωσικές αντιδράσεις

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ, υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση μετά τις ρωσικές αντιδράσεις και τις δηλώσεις του για «ολοκληρωτικό οικονομικό και χρηματοπιστωτικό πόλεμο στη Ρωσία» για την εισβολή στην Ουκρανία. Στις αρχικές του δηλώσεις μάλιστα παραδεχόταν με ικανοποίηση πως θα βλάψουν και το ρωσικό λαό (βίντεο).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο δημόσιο ραδιόφωνο France Info, ο Λεμέρ είπε ότι ο στόχος αυτού του «οικονομικού και χρηματοπιστωτικού πολέμου» ήταν «να προκαλέσει την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας».

Στις δηλώσεις του αντέδρασε ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι πλέον αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Προειδοποίησε μάλιστα τον Μπρουνό Λεμέρ να «προσέχει τη γλώσσα του» επειδή «οι οικονομικοί πόλεμοι συχνά μετατρέπονται σε πραγματικούς».

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Λεμέρ χαρακτηρίζοντας «ακατάλληλες» τις παρατηρήσεις του και αναγνώρισε ότι δεν αποτελούν μέρος της στρατηγικής «αποκλιμάκωσης» που ακολουθούν εδώ και εβδομάδες οι ευρωπαϊκές και οι γαλλικές αρχές.

Υποστήριξε ότι η αντίθεση μεταξύ του δυτικού μπλοκ και της Ρωσίας εμπλέκει τους ηγέτες και μόνο: «Δεν βρισκόμαστε σε σύγκρουση με τον ρωσικό λαό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter