Ο Γεραπετρίτης παραδέχεται επεξεργασία στοιχείων για τις σκανδαλώδεις καμπάνιες και πετά το μπαλάκι στην Initiative (Ηχητικό)

Ο Γεραπετρίτης παραδέχεται επεξεργασία στοιχείων για τις σκανδαλώδεις καμπάνιες και πετά το μπαλάκι στην Initiative (Ηχητικό)

Στην επεξεργασία των στοιχείων για τη ροή του χρήματος ως προς τις σκανδαλώδεις καμπάνιες κατά της πανδημίας απέδωσε την καθυστέρηση της δημοσίευσης των ποσών στα ΜΜΕ ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ για τα χρήματα που οδηγήθηκαν σε ανύπαρκτα Μέσα ή για τα υπέρογκα ποσά που έλαβαν συγκεκριμένοι εκδότες μετακύλισε τις κυβερνητικές ευθύνες στην εταιρία – μεσάζοντα, Initiative Media.

Μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στην Επιτροπή της Βουλής για την Παρακολούθηση των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο υπουργός Επικρατείας παραδέχτηκε ότι η καθυστέρηση αναφορικά με τη δημοσιοποίηση της ροής του δημόσιου χρήματος οφείλεται στην επεξεργασία των στοιχείων από το υπουργείο Οικονομίας.

«Είναι αυτονόητο ότι τα ποσά που δόθηκαν και που ήταν εξαιρετικά αναγκαία και κρίσιμα για την παρακίνηση των πολιτών να μείνουν στο σπίτι για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας, θα δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα» είπε και πρόσθεσε: «Η χρονική υστέρηση που υπήρξε ως προς τη δημοσιοποίηση τους οφείλεται στο γεγονός ότι γίνεται επεξεργασία από το υπουργείο Οικονομικών όλων των εκταμιεύσεων και μόλις ολοκληρωθεί θα υπάρξει άμεσα ανακοίνωση».

Διαβάστε επίσης: Ο Πέτσας συνεχίζει το μαγείρεμα της λίστας των ΜΜΕ και κατηγορεί το Documento για… fake news!

Υπενθυμίζεται ότι το documentonews.gr έχει αναδείξει εδώ και μέρες ότι η «καυτή πατάτα» της τιμολόγησης έχει γίνει μπαλάκι του πινγκ – πονγκ ανάμεσα στο αρμόδιο υπουργείο και τη διαφημιστική εταιρία που ανέλαβε χρέη αντικλήτου. Διόλου τυχαίο ότι την προηγούμενη Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χρειάστηκε μόλις λίγες ώρες για να αναιρέσει τα λεγόμενά του σε σχέση με τον τρόπο που πιστώνονται τα χρήματα στα Μέσα. Ενώ στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απάντησε σε στημένη ερώτηση ότι οι πληρωμές θα γίνουν από το ΥΠΟΙΚ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες αργότερα για να απαντήσει στην αξιωματική αντιπολίτευση, ισχυρίστηκε ότι οι πληρωμές θα γίνουν από την Initiative Media.

Διαβάστε επίσης: Τελικά αναλαμβάνει ο Στέλιος Πέτσας την ευθύνη για τη διανομή των 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ; 

Η απάντηση Πέτσα στον ΣΥΡΙΖΑ

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/06/23/5ef20f95825e633cd138d042.pdf

Οι ευθύνες στην… Initiative

Μιλώντας τη Δευτέρα στον ρ/ς «Παραπολιτικά FM», ο Γ. Γεραπετρίτης μετακύλισε τις ευθύνες που προκύπτουν από τις σκανδαλώδεις ενημερωτικές εκστρατείες στην Initiative Media. «Η κριτική που σας ασκείται είναι ότι -ενδεχομένως- χρηματοδοτήσατε κι εσείς ασήμαντα Μέσα ή κάποια με υπερβολικά χρήματα σε σχέση με τη βαρύτητά τους», ήταν η επισήμανση του δημοσιογράφου, Δημήτρη Τάκη, με τον υπουργό να απαντά: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλησε η ίδια τον καταμερισμό των χρημάτων για την προβολή των μηνυμάτων και για τον λόγο αυτό ανέθεσε σε έναν ανεξάρτητο οίκο να φτιάξει τον κατάλογο εκείνο και τα ποσά που θα έπρεπε να δοθούν στα Μέσα με συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος αντικειμενικός αλγόριθμος».

Σε εκείνο το σημείο, ο δημοσιογράφος παρεμβαίνει ρωτώντας: «Άρα, λέτε ότι αν έγιναν λάθη, φταίει η εταιρία;», με τον υπουργό να αντιτείνει: «Δεν υπάρχει θέμα ευθύνης. Ο καθένας κρίνει. Υπάρχουν ειδικοί στα ζητήματα αυτά, οι οποίοι αξιολογούν βάσει κριτηρίων που πρέπει να δοθούν τα χρήματα αυτά».

Εκτός από την εμφανή αναδίπλωση μετά την ερώτηση του δημοσιογράφου, ο Γ. Γεραπετρίτης οφείλει να εξηγήσει ποιες είναι αυτές οι «συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες». Γιατί αν εννοεί τους ψευδείς ισχυρισμούς του Στ. Πέτσα περί διακίνησης fake news από το Documento, τότε ο υπουργός Επικρατείας θέτει εαυτόν εθελουσίως στο κάδρο. Επίσης, πρέπει να αποσαφηνίσει ποιοι είναι αυτοί οι ειδικοί, οι οποίοι -όπως είπε- αξιολογούν βάσει κριτηρίων που πρέπει να δοθούν τα χρήματα.

Το ηχητικό:

https://soundcloud.com/user-315414337/merdflfgnfow

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter