Ο ΙΣΑ απαντά για τον «βίο και την πολιτεία» του ιατροδικαστή Ορφέα Περίδη

Ο ΙΣΑ απαντά για τον «βίο και την πολιτεία» του ιατροδικαστή Ορφέα Περίδη

Λίγες ημέρες μετά την δημοσιοποίηση της καθυστερημένης δικαίωσης του γνωστού δικηγόρου Γιάννη Απατσίδη, ο οποίος είχε βιώσει μια κακοποιητική σύλληψη στα δικαστήρια Ευελπίδων ύστερα από αντιδικία που είχε με τον ιατροδικαστή Ορφέα Περίδη, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε απάντησή του προς το Documento δίνει τις δικές του απαντήσεις για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, ο Ορφ. Περίδης έχει παραιτηθεί από την άσκηση της Ιατροδικαστικής και ασκεί μόνο Γενική Ιατρική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Απατσίδης: Άργησε αλλά ήρθε η δικαίωση για τον δικηγόρο

Επίσης, αναφέρει ότι έχει διαγραφεί από τον ΙΣΑ προκειμένου να εγγραφεί στον Ιατρικό Σύλλογο Λασιθίου, ενώ σε σχέση με τα πειθαρχικά που υπάρχουν σε βάρος του, δεν διαψεύδει την ύπαρξή τους, σημειώνοντας ότι δεν είναι σε θέση να δώσει σχετικά στοιχεία λόγω των προσωπικών δεδομένων.

Η απάντηση του ΙΣΑ στο Documento έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια αιτήματος σας για την ενημέρωση σας σχετικά με τον ιατρό Ορφέα Περίδη, σας γνωρίζουμε ότι ο γιατρός δεν είναι σήμερα μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Διεγράφη από τα μητρώα μας , προκειμένου να εγγραφεί στον Ιατρικό Σύλλογο Λασιθίου.

Ο ιατρός έχοντας παραιτηθεί της άσκησης της ειδικότητας της Ιατροδικαστικής, κατέχει από το Μάρτιο του 2020 πιστοποιητικό αναγνώρισης του δικαιώματος άσκησης δραστηριοτήτων του ιατρού Γενικής Ιατρικής, βάσει του άρθρου 30 του ΠΔ 38/2010.

Όσον αφορά τη δημοσίευση καταδικαστικών ποινικών αποφάσεων σε βάρος του, δεν είμαστε το αρμόδιο όργανο για να σας ενημερώσουμε σχετικά. Περαιτέρω, η γνωστοποίηση στοιχείων πειθαρχικών διώξεων συνιστά επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, η οποία μπορεί να λάβει χώρα μόνο κατόπιν εννόμου συμφέροντος και εφόσον οι θεμελιώδεις ελευθερίες του ατόμου, που τα δεδομένα αφορούν, δεν επηρεάζονται σοβαρά. Εν προκειμένω, σύμφωνα και με την άποψη της DPO της Υπηρεσίας μας, τα συμφέροντα και δικαιώματα του ατόμου υπερισχύουν, οπότε δεν επιτρέπεται η χορήγηση στοιχείων που αφορούν τυχόν πειθαρχική δίωξη του».

Η υπόθεση και η εμπλοκή του Ορφ. Περίδη

Η δικαίωση του δικηγόρου Γιάννη Απατσίδη για την παράνομη σύλληψή του μες στον χώρο των δικαστηρίων της Ευελπίδων αλλά και την κακομεταχείρισή του από αστυνομικούς της ΕΛΑΣ στο υπόγειο όπου βρίσκονται τα κρατητήρια μπορεί να άργησε αλλά τελικά ήρθε, επτά χρόνια μετά το περιστατικό.

Το δικαστήριο τελικά καταδίκασε σε πρώτο βαθμό τον ιατροδικαστή Ορφέα Περίδη αλλά και τον γνωστό από το παρελθόν του αστυνομικό Δημήτρη Γιοβανίδη, ενώ αποφάσισε να απαλλάξει από τις κατηγορίες επτά αστυνομικούς που εμπλέκονταν στο περιστατικό, όμως στη συνέχεια με δηλώσεις τους απολογήθηκαν για τη συμπεριφορά τους στον γνωστό δικηγόρο, ο οποίος επίσης ζήτησε την απαλλαγή τους.

Η δικογραφία καθυστέρησε να φτάσει στο ακροατήριο πέντε ολόκληρα χρόνια, ενώ καταδικαστική απόφαση εκδόθηκε… μόλις επτά χρόνια μετά.
ο Ορφ. Περίδης κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδούς κατάθεσης και της συκοφαντικής δυσφήμησης και το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών, η οποία μετατράπηκε σε χρηματική. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν και διαδραματίστηκαν στην αίθουσα ο Ορφ. Περίδης φέρεται να έχει καταδικαστεί δεκάδες φορές στο παρελθόν κατά περίπτωση για τα αδικήματα εκβίασης, δωροδοκίας, ψευδών βεβαιώσεων, ψευδών καταθέσεων, ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων κ.λπ., αλλά παρ’ όλα αυτά παραμένει ενεργό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Λασιθίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter