Ο καφές γίνεται… είδος πολυτελείας – «Άλμα» τιμών για το γάλα και τη ζάχαρη

Ο καφές γίνεται… είδος πολυτελείας – «Άλμα» τιμών για το γάλα και τη ζάχαρη

Σε συνήθεια για… γερά πορτοφόλια φαίνεται ότι εξελίσσεται η απόλαυση ενός φλιτζανιού καφέ, λαμβάνοντας υπ όψιν τις αλματώδεις τιμές του αγαπημένου ροφήματος, αλλά και των συνοδευτικών του, ελέω ακρίβειας.

Δείτε επίσης: Ακρίβεια: Ηλεκτροσόκ στην κοινωνία

Τα στοιχεία της Eurostat αναδεικνύουν ότι η απλή καθημερινή συνήθεια τείνει να γίνει πολυτέλεια, κρίνοντας από το γεγονός πως οι τιμές του καφέ πραγματοποίησαν άλμα 16,9% τον περασμένο Αύγουστο σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2021.

Τα ίδια και… χειρότερα ισχύουν και στις τιμές του φρέσκου γάλακτος, όπου καταγράφεται αύξηση κατά 24,3%, ωστόσο «πρωταθλήτρια» των αυξήσεων αναδεικνύεται η ζάχαρη, με τη μέση τιμή της να αυξάνεται κατά 33,4% σε σχέση με το 2021.

Τι ισχύει στην Ελλάδα

Όσον αφορά τα εγχώρια δεδομένα, η έρευνα της Eurostat κατέγραψε αύξηση κατά 13,3% της τιμής του καφέ τον Αύγουστο του 2022 (σε σχέση με τα στοιχεία του 2021), του φρέσκου γάλακτος κατά 17,9% και της ζάχαρης κατά 27%.

Οι «πρωταθλητές» των αυξήσεων

Στη χειρότερη δυνατή θέση βρίσκονται οι Φινλανδοί και οι Λιθουανοί, που είδαν την τιμή του καφέ να παίρνει την ανιούσα κατά 43,6% και 39,9% αντίστοιχα, ενώ… πικραίνει η ζάχαρη στην Πολωνία καθώς η τιμή της κατέγραψε αύξηση κατά 109%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter