Ο Καστανίδης επιστρέφει το μπαλάκι στη ΝΔ για τα πολιτικά δικαίωματα των χρυσαυγιτών

Ο Καστανίδης επιστρέφει το μπαλάκι στη ΝΔ για τα πολιτικά δικαίωματα των χρυσαυγιτών

Το μπαλάκι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τα πολιτικά δικαιώματα των καταδικασμένων μελών της Χρυσής Αυγής, επιστρέφει ο Χάρης Καστανίδης.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ξεκαθαρίζει πως «και με τον παλιό Ποινικό Κώδικα δεν μπορεί να επιβληθεί στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, αν δεν είναι αμετάκλητη η απόφαση», καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Εν συνεχεία τόνισε ότι «η κυβέρνηση δύο φορές τροποποίησε τον Π.Κ και δεν άλλαξε τη ρύθμιση του 2019» ενώ σημείωσε προτείνοντας: «Οι σχετικές προβλέψεις να γίνουν στην εκλογική νομοθεσία. Όχι στον Π.Κ».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Με παρέμβαση του Γιάννη Ραγκούση στην Ολομέλεια, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αιτήθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών την κατάθεση τροπολογίας για τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Αντιφατική αντιμετώπιση της πρότασης από Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του Γ. Ραγκούση, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, προτίμησε να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αντί να απαντήσει ευθέως στο αίτημα. Από την άλλη, ο Θεόδωρος Λιβάνιος, υφυπουργός Εσωτερικών, έχει πιο διαλλακτική αντιμετώπιση. Συγκεκριμένα, ο Θ. Λιβάνιος παραδέχτηκε πως η αφαίρεση των πολιτικών δικαιωμάτων μπορεί να γίνει μόνο με αλλαγή του εκλογικού νόμου, η οποία είναι όμως χρονοβόρα διαδικασία. Η αντιφατική αντιμετώπιση της κυβέρνησης δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Γ. Ραγκούση, ο οποίος υπογράμμισε την παραδοχή του υφυπουργού, περιμένοντας την ανάλογη πρωτοβουλία για την επίλυση του θέματος. 

Δείτε επίσης: Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τροπολογία αφαίρεσης των πολιτικών δικαιωμάτων των χρυσαυγιτών – Αντιφάσεις από την κυβέρνηση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter