Ο κάθε άλλο παρά μεγάλος περίπατος του Μπακογιάννη

Ο κάθε άλλο παρά μεγάλος περίπατος του Μπακογιάννη

Τα μαθηματικά δεν βγαίνουν για τον Κώστα Μπακογιάννη. Δεν γίνεται να είναι και ο επίδοξος διάδοχος και ελπίδα της γαλάζιας παράταξης (κληρονομικώ δικαίω) και ταυτόχρονα να μην καταφέρνει απέναντι σε μια αδύναμη αντιπολίτευση να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.

Η πιο αποκαλυπτική εικόνα για τον… καταϊδρωμένο διάδοχο δόθηκε από το ίδιο το βράδυ της πρώτης Κυριακής. Τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να μην επισκεφτεί το περίπτερο του απερχόμενου δημάρχου Αθήνας, αλλά να πανηγυρίσει με τον εκλεκτό Νίκο Χαρδαλιά και έπειτα να στείλει τον τελευταίο για… αγγαρεία στον ανιψιό.

Στον δήμο όπου η μητέρα του πριν από είκοσι χρόνια θα κέρδιζε με τριπλάσιες ψήφους από τις 58.000 που κατάφερε εκείνος, και έπειτα από μια τετραετία διακυβέρνησης, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να θεωρείται επιτυχία. Ούτε το γεγονός πως για να συντελεστεί αυτό χρειάστηκε να απέχουν και πάλι τα δύο τρίτα του εκλογικού σώματος των Αθηναίων. Ακόμη και το δηλητήριο που χύνουν οι κακές γλώσσες για την ισχνή βοήθεια που είχε ο Κ. Μπακογιάννης από το Μέγαρο Μαξίμου κατά την προεκλογική περίοδο δεν μοιάζει αρκετό για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

«Πιστεύω ότι όποιος παρακολούθησε το χθεσινό πολύ ενδιαφέρον ντιμπέιτ κατέληξε σε αβίαστα συμπεράσματα για το ποιος γνωρίζει πραγματικά τα προβλήματα και ποιος στέκεται μόνο στην επικοινωνία και ότι μπόρεσαν να διακρίνουν μεταξύ του περιεχομένου και του περιτυλίγματος» βρήκε να πει ο Κυρ. Μητσοτάκης στην «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε» επίσκεψή του στην πλατεία Βικτωρίας. Μια πλατεία που ειρήσθω εν παρόδω ήταν υπό… κατάληψη έως και από ΟΠΚΕ επί ένα δίωρο για να περπατήσουν μερικά μέτρα εκεί πρωθυπουργός και ανιψιός.

Περιεχόμενο. Περιτύλιγμα. Περίπατος. Κάθε άλλο παρά μεγάλος. Ή απλώς, με τα λόγια του απερχόμενου, «το πάθημα να μη γίνει μάθημα». Μ.Κ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter