Ο Κικίλιας φέρνει τους ιδιώτες εντός των νοσοκομείων (Video)

«Άλλο το δημόσιο δωρεάν υγεία και άλλο το κρατική» έλεγε και ξανάλεγε σήμερα Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αιτιολογήσει την είσοδο των ιδιωτών στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας, εντός των νοσοκομείων του ΕΣΥ θα παρέχονται οι ιδιωτικές υπηρεσίες που θα καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ δικαιολογώντας πως με αυτόν τον τρόπο θα παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες.

Μάλιστα ως παράδειγμα έφερε της «σοσιαλιστικής» όπως είπε Σουηδίας. «Το νοσοκομείο αγοράζει ιδιωτικές υπηρεσίες κατά χρήση και περίπτωση και πληρώνει το σουηδικό κράτος, τις οποίες απολαμβάνουν οι πολίτες στο Νοσοκομείο και δεν θα πληρώνουν οτιδήποτε» εξήγησε.

Ωστόσο, όταν ο Γιώργος Παπαδάκης τον ρώτησε αν με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής για τις εξετάσεις στα νοσοκομεία, ο κ. Κικίλιας δεν έδωσε σαφή απάντηση για το ποιο θα είναι το όφελος για τους ασφαλισμένους αυτή η είσοδος των ιδιωτών στα δημόσια νοσοκομεία. 

Πάντως όπως διευκρίνισε επανειλημμένη ο Βασίλης Κικίλιας, για να μπορούμε να κοιμόμαστε και ήσυχοι, ο ίδιος είναι ο «θεματοφύλακας» της δωρεάν και δημόσιας υγείας.

Τους Ιδιώτες μέσα στα Νοσοκομεία φέρνει ο Κικίλιας και πουλά παραμύθια περί Σουηδίας