Ο κορονοϊός «καλπάζει», ο Πλεύρης λέει «όχι» σε μέτρα – «Συνύπαρξη με τον ιό το φθινόπωρο» (Video)

Ο κορονοϊός «καλπάζει», ο Πλεύρης λέει «όχι» σε μέτρα – «Συνύπαρξη με τον ιό το φθινόπωρο» (Video)

Παρά το γεγονός πως ο κορονοϊός καλπάζει στην κοινότητα και τα κρούσματα αγγίζουν ρεκόρ τριμήνου, ο Θάνος Πλεύρης εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ και επιβεβαίωσε αυτό που ήδη είχε ξαναπεί: ότι δεν πρόκειται να ληφθούν μέτρα.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Ρεκόρ τριμήνου για τα κρούσματα – Προβληματισμός και ανησυχία για περαιτέρω αύξηση

Τη στιγμή που οι ειδικοί βοούν για τη χρήση μάσκας σε συνθήκες συνωστισμού, ο υπουργός Υγείας δεν φαίνεται να συμμερίζεται την ανησυχία των ειδικών τονίζοντας πως και από το φθινόπωρο η κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε μία λογική συνύπαρξης με τον κορονοϊό.

Αναλυτικότερα, όπως είπε στον ΣΚΑΪ, διαπιστώνεται μια αύξηση στις μολύνσεις, η οποία φαίνεται να σταθεροποιείται βδομάδα προς βδομάδα, ωστόσο δεν είναι στην κορύφωσή της: «Είναι ακόμα δυναμική η εξέλιξή της. Είχαμε ξεκινήσει πριν 2-3 εβδομάδες με αύξηση 100%-120% και χθες ήταν στο 62%», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν μας απασχολούν τα κρούσματα»

Ακόμα, υποστήριξε ότι: «τα κρούσματα ως κρούσματα δε μας απασχολούν. Μας απασχολούν αν αυτά μεταφέρονται σε νοσηλείες και κυρίως σε βαριές νοσηλείες».

Πρόσθεσε, μάλιστα: «Προφανώς και θα ανέβουν, αλλά είναι σε ένα χαμηλό επίπεδο, κι έχουμε αναπτύξει 600 κλίνες ΜΕΘ Covid», ανέφερε. Σε ό,τι αφορά στις απλές κλίνες ναι μεν υπάρχει αύξηση, αλλά παραμένει χαμηλή η πληρότητα.

Αναφερόμενος στην εκτίμηση του Δημοσθένη Σαρηγιάννη για 400 διασωληνωμένους έως το τέλος Ιουλίου υποστήριξε πως τα μοντέλα που έχει ο ίδιος στη διάθεσή του, δε δείχνουν τέτοια νούμερα. Σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης μέτρων μέσα στο καλοκαίρι, έστω σε τοπικό επίπεδο, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι δεν χρειάζεται, καθώς το ΕΣΥ δεν πιέζεται.

«Συνύπαρξη με τον ιό το φθινόπωρο»

«Θεωρούμε ότι από δω και πέρα, ακόμα και μετά στο φθινόπωρο, θα πάμε στη λογική της συνύπαρξης με τον ιό. Όχι από επιλογή, αλλά επειδή αυτή είναι η πορεία της πανδημίας. Οι μεταλλάξεις γίνονται πια πολύ μεταδοτικές χωρίς να είναι πιο νοσηρές και πρέπει να πηγαίνουμε σε πιο στοχευμένα μέτρα στις ευάλωτες ομάδες», υποστήριξε και συνέχισε προτάσσοντας τον εμβολιασμό: «Έχουμε κρούσματα σε επίπεδο Νοεμβρίου και οι θάνατοι είναι πολύ λιγότεροι γιατί η εμβολιαστική κάλυψη είναι στο 90% στον ευάλωτο πληθυσμό και στο 75% στον ενήλικο πληθυσμό».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter