Ο Κώστας Καραμανλής δεν θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις εκλογές

Ο Κώστας Καραμανλής δεν θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις εκλογές

Την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές έκανε γνωστή ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με μια λιτή του δήλωση, η οποία όμως δεδομένης της δημόσιας θέσης που έχει πάρει περί απορρήτου και υποκλοπών είχε προδιαγράφει εδώ και καιρό.

Ο κύβος ερρίφθη και ο Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε μια δήλωση ωστόσο από την οποία απουσιάζει η οποιαδήποτε αναφορά στον πρωθυπουργό.

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα. Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες», αναφέρει μεταξύ άλλων στη  γραπτή δήλωσή του.

Σημειώνεται πως εδώ και καιρό κυκλοφορούσαν σενάρια που ήθελαν τον πρώην πρωθυπουργό να απέχει από τις εκλογές, με τον Κ. Καραμανλή να δηλώνει τη διαφοροποίηση του από το κόμμα Μητσοτάκη με αυτόν τον τρόπο.

Ωστόσο, κατά τις πρώτες ανεπίσημες αντιδράσεις του Μεγάρου Μαξίμου, ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν ενήμερος για την απόφαση Καραμανλή, και φέρεται να υπήρξε επικοινωνία των δύο ανδρών πριν την ανακοίνωση, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Μάλιστα, αναφέρεται πως ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι παρών στην προεκλογική εκστρατεία.

Αυτό το τελευταίο μένει να φανεί. Την πρώτη ημέρα του Μαρτίου, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανεβαίνει ξανά στη βόρεια Ελλάδα. Θα είναι στο πλευρό του ο Κ. Καραμανλής;

Ο Κώστας Καραμανλής εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τη ΝΔ το 1989, ως υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, διατελώντας πρωθυπουργός την περίοδο 10 Μαρτίου 2004 – 6 Οκτωβρίου 2009, κερδίζοντας δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις το 2004 και το 2007. Από το 2009 έως το 2019 επανεκλεγόταν δίχως σταυρό, ως πρώην πρωθυπουργός.

Το «ευχαριστώ» του Μητσοτάκη

Λίγη ώρα μετά τη δήλωση περί μη υποψηφιότητας, ο πρωθυπουργός εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον Κώστα Καραμανλή για την προσφορά του στη ΝΔ αλλά και τη χώρα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική. Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατρίδα και το κόμμα μας. Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο ανήσυχος Καραμανλής και το… φαρμάκι κουταλιού στην εκδήλωση του ιδρύματος Σαμαρά

Ο Καραμανλής ζητάει κάθαρση για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter