Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψεύδεται και το ξέρει!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψεύδεται και το ξέρει!

Και ψεύδεται και το γνωρίζει πολύ καλά και δεν ντρέπεται.

Σε όσους σπεύσουν να πουν πως η πολιτική ούτως ή άλλως περιλαμβάνει τα ψέματα μέσα στις κομματικές κόντρες η απάντηση είναι μία:

Έτσι δεν πάμε μπροστά. Η ίδια η Πολιτική απαξιώνεται, οι θεσμοί απαξιώνονται, η Δημοκρατία απαξιώνεται και εννοείται εις βάρος της Πολιτείας και του πολίτη. Εξάλλου υπάρχει και ο όρος «fair play» αλλά απαιτεί εντιμότητα και από τις δυο πλευρές. 

Αφορμή ένα μεγάλο ψέμα που είπε πρόσφατα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα αναδρομικά των συνταξιούχων και την απόφαση του ΣτΕ.

Με ύφος επικριτικό, απαξιωτικό και με μεγάλη αλαζονεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης στρέφεται στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και λέει με στόμφο:

«Κύριε Τσίπρα, δεν έχω την απαίτηση να έχετε διαβάσει ο ίδιος όλη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά έχω την απαίτηση οι συνεργάτες σας να την γνωρίζουν. Και οι συνεργάτες σας γνωρίζουν πολύ καλά ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αφορά αποκλειστικά και μόνο τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων. Ούτε δώρα, ούτε επικουρικές. Λοιπόν, από εκεί και πέρα και αυτό το ποσό είναι 1,4 δισ.».

Και βέβαια είναι αντιληπτό πως θέλει να αποφύγει να δώσει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους που δικαιούνται, αλλά προς τι τόσο ψέμα; Όπως και να ‘χουμε, το ξέρουμε πως αδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι οι λαϊκές τάξεις. 

Εννοείται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει καλά πως ψεύδεται και πως η απόφαση του ΣτΕ αφορά συνάξεις κύριες, δώρα και επικουρικές. Αποκλείεται να μην το ξέρει. Έχει συζητήσει πολλές φορές με τον υπουργό Εργασίας που γνωρίζει το θέμα και το έχει παραδεχθεί δύο φορές από τηλεοράσεως (Δείτε ΕΔΩ)

Απλά, αποφάσισε να πει ψέματα και να επιτεθεί στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης! 

Αλλά ψευδόμενος αποφεύγει να δώσει χρήματα στους συνταξιούχους, δίνει μερικά ψίχουλα τα οποία και διαφημίζει παρουσιαζόμενος και ως «απλοχέρης» ενώ παράλληλα προσβάλει και απαξιώνει τον αντίπαλό του… αλλά πάντα με ψέματα!

Ο υπουργός Εργασίας έχει ήδη παραδεχθεί πως η απόφαση αφορά κύριες, επικουρικές και δώρα με αναδρομικά που φτάνουν τα 3 δισεκατομμύρια.

Ένα είναι το συνολικό συμπέρασμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

Δεν έχει καμία ηθική αναστολή να πει ψέματα για να προβάλει τον εαυτό του και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί.

Η φαρέτρα του είναι ένα παιχνίδι παραπληροφόρησης και fake news στηριζόμενος στις εντυπώσεις και στα ΜΜΕ που τον στηρίζουν…

Μόνον που λογαριάζει χωρίς τους συνταξιούχους…

Γιατί τα ψέματα μπορεί να πιάσουν μερικές φορές, αλλά έχουν ημερομηνία λήξης!

Υ.Γ. Πόση ειρωνεία κρύβει το γεγονός πως ο Γιάννης Βρούτσης είπε την αλήθεια; 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter